ANM: AVERTIZAREA Meteorologica Oficiala de ULTIM MOMENT pe 10 Septembrie 2024 in Romania

ANM AVERTIZAREA Meteorologica Oficiala ULTIM MOMENT 10 Septembrie 2024 Romania

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis avertizarea meteorologica oficiala de ultim moment in Romania pe 10 septembrie 2024, aducandu-ne in imediata atentie de cod galben de vreme severa imediata, care va afecta mai multe regiuni ale tarii. In perioada de valabilitate sunt asteptate averse semnificative cantitativ in mai multe regiuni ale tarii.

ANM detaliaza in cadrul avertizarii faptul ca, zonele afectate includ sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei, nord-vestul Olteniei, Carpatii Occidentali si vestul Carpatilor Meridionali. Potrivit meteorologilor, cantitatile de apa pot ajunge la 20-25 l/mp, iar izolat se pot inregistra valori de peste 30-40 l/mp.

ANM va monitoriza evolutia acestor fenomene si va actualiza informatiile in functie de intensitatea si durata lor. Este important de mentionat ca atentionarile meteorologice sunt emise in cazul fenomenelor care pot deveni temporar periculoase, chiar daca acestea sunt obisnuite pentru aceasta perioada a anului.

Avand in vedere ca vorbim despre fenomene meteorologice de vreme severa, expertii meteorologi le recomanda romanilor prudenta in zonele afectate si luarea masurilor necesare pentru a evita potentialele riscuri cauzate de cantitatile mari de precipitatii si vantul puternic.

author avatar
Redactia iDevice.ro