Anunturile de ULTIM MOMENT ale Ministrului Educatiei Vizand Schimbarile Oficiale pentru Scoli

Anunturile ULTIM MOMENT Ministrului Educatiei Schimbarile Oficiale Scoli

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, prezent la festivitatile de deschidere a anului scolar 2024 – 2025, impreuna cu alti membri ai ministerului, dar si presedintele Klaus Iohannis, la Scoala Gimnaziala Orizont, a trait emotiile primei zile de scoala alaturi de cei mai mici dintre elevi, dar si din perspectiva de parinte. “Am trait emotiile primei mele zile de scoala, dar si emotiile parintilor, din ipostaza de mama”, a declarat Ligia Deca intr-un discurs emotionant, subliniind importanta acestei zile speciale pentru toti cei implicati in educatie.

Ministrul Educatiei afirma ca Scoala Gimnaziala Orizont a fost un exemplu de reusita in ceea ce priveste colaborarea dintre autoritatile locale si institutiile de invatamant. “Datorita implicarii autoritatilor locale, copiii se bucura astazi de sali de clasa intr-un corp nou, modern si dotat cu mobilier de ultima generatie”, a adaugat Deca.

Acesta este un exemplu al eforturilor continue de a imbunatati conditiile in scoli, astfel incat elevii sa beneficieze de un mediu educational optim. Ligia Deca a subliniat si atmosfera plina de energie din scoli in aceasta prima zi a anului scolar: “Astazi, scolile au rasunat de veselia si curiozitatea elevilor care s-au intors din vacanta sau au pasit pentru prima data in clase.”

Ministrul Educatiei a inceput ziua la Colegiul National Mihai Viteazul, alaturi de Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis. Colegiul, cunoscut pentru traditia sa, se numara printre scolile care au imbinat armonios istoria cu noile tehnologii. “Elevii de la Colegiul National Mihai Viteazul au gasit astazi table inteligente, o investitie realizata prin PNRR, de care se bucura elevii din aproape toate scolile din Romania”, a explicat Ligia Deca.

Aceasta modernizare face parte dintr-un plan amplu de investitii, care include si laboratoare inteligente de informatica si stiinte, proiecte care vor ajunge in peste 1000 de licee din toata tara. In finalul discursului sau, Ligia Deca le-a adresat un mesaj direct elevilor.

“Dragi elevi, va doresc un an scolar plin de reusite, in care sa simtiti ca ati progresat si v-ati apropiat de implinirea visurilor voastre. Multumesc profesorilor care va sunt alaturi in aceasta calatorie.” a declarat Ligia Deca. Investitiile masive in educatie, anuntate de ministru, sunt menite sa schimbe fata scolilor din Romania si sa contribuie la un sistem educational mai echitabil si incluziv.

“Succes tuturor!”, a fost urarea finala a ministrului Educatiei pentru noul an scolar. Acesta se anunta a fi un an plin de provocari, dar si de oportunitati, pe masura ce noile tehnologii si investitiile in educatie incep sa-si arate roadele in scolile din intreaga tara.

author avatar
Redactia iDevice.ro