Huawei Mate XT Ultimate Design a fost Lansat si este mai Scump decat un Laptop de Top

Huawei Mate XT Ultimate Design Lansat Scump Laptop Top

Huawei Mate XT Ultimate Design a fost lansat oficial de catre compania Huawei, dupa o perioada lunga de speculatii, primul dispozitiv pliabil din lume cu doua balamale si ecran triplu. Pretul acestui model este pe masura asteptarilor, fiind la fel de mare cum se anticipa.

Huawei Mate XT Ultimate Design deocamdata pus la vanzare doar in China, are preturi de vanzare care incep de la de la 19.999 yuani (aproximativ 2.550 EURO) pentru varianta cu 256 GB spatiu de stocare. Aceasta suma este cu aproximativ 150 de euro mai mare decat cea pentru un MacBook Pro nou de 16 inchi.

Huawei ofera si variante mai scumpe: versiunea cu 512 GB costa 21.999 yuani (circa 2.800 EURO), iar modelul de 1 TB ajunge la 23.999 yuani (aproximativ 3.100 EUR). Chiar si cu aceste preturi ridicate, interesul pentru telefon a fost masiv, Vmall, un retailer chinez, raportand 3,7 milioane de precomenzi inainte ca pretul sa fie oficial.

Un aspect distinctiv al Mate XT este designul sau inovator, cu doua balamale care permit telefonului sa se plieze in forma de “Z”. Astfel, utilizatorii au la dispozitie mai multe moduri de folosire. Ecranul OLED are o dimensiune de 6,4 inchi cand este pliat complet, dar se extinde pana la 10,2 inchi cand este deschis in totalitate. Exista si o optiune intermediara, in care ecranul poate fi folosit la 7,9 inchi, oferind mai multa flexibilitate.

Huawei Mate XT Ultimate Design a fost Lansat si este mai Scump decat un Laptop de Top

Telefonul este dotat cu specificatii de top, avand 16 GB de RAM si trei optiuni de stocare. In plus, are o baterie puternica de 5.600 mAh si suporta incarcare rapida de 66 W cu fir sau 50 W wireless, ceea ce il face un dispozitiv extrem de performant in ceea ce priveste viteza de incarcare.

Pe partea foto, Mate XT vine cu un sistem de camere triplu situat in spate, incluzand o camera principala de 50 MP, una ultrawide de 12 MP si un obiectiv periscop tot de 12 MP. Pentru selfie-uri, dispozitivul este echipat cu o camera de 8 MP, plasata pe partea stanga a ecranului cand telefonul este complet deschis.

Desi lansarea oficiala a avut loc doar in China, nu exista informatii clare despre disponibilitatea telefonului pe alte piete. Am incercat sa obtinem detalii suplimentare de la Huawei, insa, pentru moment, nu avem sperante mari ca dispozitivul va fi lansat curand in afara Chinei.

Mate XT Ultimate Design confirma inca o data pozitia Huawei ca un pionier in domeniul telefoanelor pliabile si al designurilor inovatoare, consolidand pozitia companiei in fruntea industriei tehnologiei mobile.

author avatar
Redactia iDevice.ro