Misiunile Importante de ULTIMA ORA ale Armatei Romane in Romania si Impreuna cu NATO

Misiunile Importante ULTIMA ORA Armatei Romane Romania Impreuna NATO
Instructia Armatei Romane la Poligonul automatizat Poplaca. FOTO: Alexandra Trefas, MApN.

Armata Romana a publicat o serie noua de informari cu privire la misiunile importante pe care militarii le-au derulat in ultimele zile, aducand intai in atentie ca ieri si astazi, aeronave ale Fortelor Aeriene Romane au intervenit in judetul Mehedinti pentru a stinge incendiile de padure care au afectat zona forestiera din apropierea localitatii Schitu de Sus.

Armata Romana confirma faptul ca ministrul apararii nationale a aprobat desfasurarea misiunii in care doua aeronave C-27J Spartan au fost mobilizate pentru a combate flacarile devastatoare. Duminica, 8 septembrie, cele doua aeronave au efectuat mai multe zboruri deasupra focarelor, aruncand apa pentru a opri extinderea incendiilor.

Interventia a continuat si astazi, 9 septembrie, cand o alta aeronava C-27J Spartan a realizat patru misiuni suplimentare pentru a stinge focul. Autoritatile locale, impreuna cu echipajele de pompieri, sunt in alerta maxima pentru a controla situatia si a preveni pagube suplimentare.

Armata Romana transmite deasemenea ca intr-un cadru deosebit din Colibita, cercetasii din Bistrita au participat timp de doua saptamani la „Tabara de instructie la munte – vara”, unde s-au antrenat alaturi de cercetasii moldoveni si luxemburghezi. Tabara a fost o oportunitate excelenta pentru perfectionarea tehnicilor alpine si pentru consolidarea relatiilor de colaborare internationala.

Participantii au avut ocazia sa invete tehnici de catarare in mansa, catarare artificiala, traversarea pe coarda si cablu metalic, coborari libere si in rapel, precum si salvarea ranitului din abrupt. Pe langa abilitatile tehnice, cercetasii au avut parte de un exercitiu esential pentru consolidarea echipei, demonstrand ca valorile comune depasesc granitele nationale.

Armata Romana ne aduce in atentie si faptul ca luni, 9 septembrie, Fortele Navale Romane au sarbatorit doua decenii de la intrarea fregatei „Regele Ferdinand” in serviciu. Ceremonialul militar a avut loc in prezenta sefului Statului Major al Fortelor Navale, viceamiralul Mihai Panait, si a marcat un moment important in istoria navei. Fregata „Regele Ferdinand” a fost inzestrata cu pavilionul national in 2004, in portul Portsmouth din Marea Britanie, si a devenit o componenta esentiala a Fortelor Navale Romane.

In decursul anilor, nava s-a remarcat prin participarea la misiuni importante, inclusiv in Operatia NATO „Active Endeavour” si Operatia Uniunii Europene „Atalanta”, luptand impotriva pirateriei in Oceanul Indian si Golful Aden. Aceste evenimente reflecta angajamentul continuu al Romaniei in protejarea teritoriului national si a contributiilor sale in misiuni internationale de securitate.

author avatar
Redactia iDevice.ro