Ordinul Comun de ULTIM MOMENT Anuntat de Simona Bucura-Oprescu cu o Masura pentru Milioane de Angajati

Ordinul Comun ULTIM MOMENT Anuntat Simona Bucura-Oprescu Masura Milioane Angajati

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a anuntat o noua masura extrem de buna pentru milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca vorbeste despre emiterea unui ordin ce stabileste valoarea nominala indexata a tichetelor de masa pentru semestrul II al anului 2024.

Simona Bucura-Oprescu a hotarat in mod oficial ca incepand din luna octombrie 2024, valoarea maxima a unui tichet de masa va fi de 40.04 lei, in conformitate cu prevederile Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, modificata si completata ulterior.

Simona Bucura-Oprescu spune ca decizia de majorare a valorii tichetelor vine intr-un context economic care impune ajustari periodice ale acestora. Masura a fost adoptata pentru a sprijini angajatii in fata cresterii costurilor zilnice. Simona Bucura-Oprescu a declarat ca aceasta crestere reflecta preocuparea guvernului pentru imbunatatirea conditiilor de munca si pentru asigurarea unui sprijin financiar real si semnificativ prin tichetele de masa.

„Pentru semestrul II al anului 2024, începând cu luna octombrie 2024, valoarea nominală a unui tichet de masă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, nu poate depăşi cuantumul de 40.04 lei. ” a afirmat ministrul Muncii.

Simona Bucura-Oprescu afirma ca aceasta valoare va fi aplicata nu doar in semestrul II din 2024, ci si in primele doua luni ale semestrului I din 2025, respectiv februarie si martie. Masura vizeaza stabilitatea si predictibilitatea veniturilor suplimentare ale angajatilor, contribuind la o mai buna protectie sociala.

Ordinul a fost emis in colaborare cu Ministerul Finantelor si va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, pentru a deveni aplicabil. Acest demers se inscrie intr-un set mai larg de actiuni guvernamentale menite sa ofere sprijin social si financiar cetatenilor, in fata provocarilor economice curente.

Simona Bucura-Oprescu a publicat deocamdata ordinul ca parte a procesului de transparenta decizionala, deci el ar mai putea fi modificat inainte de a intra in vigoare, dar dupa ce se va intampla acest lucru, companiile vor putea emite tichete de masa cu valoare de 40 de LEI, fiecare.

author avatar
Redactia iDevice.ro