Romania Colaboreaza cu Spania, Anuntul Oficial de ULTIM MOMENT privind Aderarea Deplina la Schengen

Romania Colaboreaza Spania Anuntul Oficial ULTIM MOMENT Aderarea Deplina Schengen

Romania si Spania au facut astazi un anunt extrem de important cu privire la aderarea deplina la Schengen a tarii noastre, iar asta pentru ca la Bucuresti a avut loc o intalnire intre ministrul MAI, Catalin Predoiu si ambasadorul spaniol, José Antonio Hernández Pérez-Solórzano, in cadrul ei fiind discutate inclusiv ambitiile tarii noastre.

Romania face pregatiri pentru aderarea deplina cu granitele terestre in Spatiul Schengen, iar Spania este una dintre tarile care a sustinut cel mai puternic finalizarea procesului pentru tara noastra, colaborand cu autoritatile de la Bucuresti pentru combaterea traficului de persoane, a migratiei ilegale, sau a traficului de droguri, cu rezultate excelente.

Romania vrea sa adere deplin la Schengen cat mai curand, Spania sustinandu-ne nu doar declarativ, ci si prin interventii la nivelul altor cancelarii europene, insa succesul in ceea ce priveste convingerea lui Karl Nehammer sa renunte la veto-ul sau, este deocamdata nul, asa ca ramane doar sa ne bazam in continuare pe SUA pentru ajutor, ca si inainte.

“Ridicarea controalelor la frontierele interne terestre rămâne cel mai important obiectiv al României pentru următoarea perioadă. Regatul Spaniei a fost în mod constant un susținător al acestui dosar, iar implicarea activă a autorităților din această țară a avut ca rezultat adoptarea, pe perioada exercitării de către Spania a președinției Consiliului Uniunii Europene, a Deciziei de ridicare a controalelor la frontierele aeriene și maritime pentru România și Bulgaria.

România se pregătește pentru cea de-a doua etapă – aderarea cu frontierele terestre – și, în acest sens, cooperarea cu partenerii internaționali este esențială. Sunt implementate cu succes măsuri la toate frontierele României, există o cooperare foarte bună cu toate statele vecine, iar cifrele privind migrația ilegală sunt aproape de zero.”

author avatar
Redactia iDevice.ro