Ungaria: Belgia Raspunde Dur Amenintarilor de ULTIM MOMENT, Aderarea Deplina a Romaniei la Schengen Afectata

Ungaria Belgia Raspunde Dur Amenintarilor ULTIM MOMENT Aderarea Deplina Romaniei Schengen Afectata

Ungaria continua atacurile impotriva Comisiei Europene, punand in pericol aderarea deplina a Romaniei la Schengen, Viktor Orban anuntand recent ca ar putea sa trimita migrantii cu autobuzele catre Bruxelles, daca belgienilor le sunt atat de dragi, iar guvernul Belgiei a reactionat, criticandu-l dur pe autoritarul lider de la Budapesta.

Ungaria este acuzata ca face presiuni care contrazic obligatiile sale europene, ministrul Hadja Lahbib afirmand ca politia de migratie trebuie gestionata impreuna de toate statele UE, insa actiunile lui Viktor Orban, desi poate bune pentru el, pun in pericol aderarea deplina a Romaniei la Schengen, fara ca noi sa putem face chiar atat de multe.

Ungaria a fost criticata si de catre secretarul belgian de stat pentru migratie din cauza amenintarilor facute de catre Viktor Orban, guvernul belgian fiind impotriva actiunilor de acest gen, pericolul pentru aderarea deplina a Romaniei la Schengen fiind real, insa cu toate acestea, suntem “la mana” Budapestei deocamdata, avand presidintia Consiliului Uniunii Europene.

“Anunțul de dimineață este o provocare care contrazice obligațiile europene. Politica de migrație este o provocare comună care trebuie abordată într-un mod ordonat și solidar de către toate statele membre. Anunțul este o provocare care contrazice obligațiile europene. Politica de migrație este o provocare comună care trebuie abordată într-un mod ordonat și cu solidaritate de către toate statele membre. a declarat ministrul de externe al Belgiei, Hadja Lahbib.

Amenințarea Ungariei de a trimite migranți la Bruxelles din proprie inițiativă și fără consultare arată o lipsă de respect față de instituțiile europene și de politica comună. a declarat secretarul de stat pentru migratie, Nicole de Moor.”

author avatar
Redactia iDevice.ro