Actiunea de ULTIM MOMENT a Ministerului Apararii cu Masuri pentru Romania in Plin Razboi in Ucraina

Actiunea ULTIM MOMENT Ministerului Apararii Masuri Romania Plin Razboi Ucraina

Ministerul Apararii, anunta o actiune extrem de importanta pentru Romania, in contextul razboiului din Ucraina si a provocarilor pe care acesta le aduce pentru milioane de oameni din tara, fiind gazda unei noi editii a Grupului de lucru Romania-Statele Unite pentru discutii bilaterale de stat major si a doua editie a mesei rotunde privind asistenta pentru securitate cu Republica Moldova.

Ministerul Apararii spune ca evenimentul a avut ca scop intarirea cooperarii in domeniul securitatii si sprijinirea Aliatilor si partenerilor din regiune. Discutiile au fost conduse de generalul-maior Liviu-Mihail Iancu, adjunctul sefului Departamentului pentru politica de aparare, planificare si relatii internationale, alaturi de generalul de brigada Quaid Quadri din Fortele Aeriene ale SUA, Director adjunct pentru planuri, strategie si capabilitati in cadrul Comandamentului European al SUA (USEUCOM).

Ministerul Apararii transmite ca generalul-maior Iancu a subliniat importanta prezentei fortelor americane si NATO pe teritoriul Romaniei, parte a unui efort comun de a descuraja agresiunea rusa si de a apara securitatea regionala. „Parteneriatul Strategic Romania-SUA este construit pe o fundatie solida de incredere reciproca si angajament comun pentru stabilitatea regionala,” a declarat oficialul roman, subliniind importanta cooperarii militare dintre cele doua tari.

Generalul de brigada Quadri a subliniat, la randul sau, angajamentul SUA fata de Romania si regiunea Marii Negre, apreciind contributia Romaniei la securitatea regionala. „Statele Unite si Romania sunt parteneri strategici si Aliati de lunga durata, impartasind un angajament comun pentru intarirea securitatii in regiune,” a declarat Quadri.

Ministerul Apararii subliniaza ca in cadrul aceluiasi eveniment, oficialii romani si americani au co-prezidat Masa Rotunda de Asistenta pentru Securitatea Republicii Moldova, la care au participat si reprezentanti ai Regatului Unit si ai Republicii Moldova. Discutiile au vizat continuarea sprijinului pentru dezvoltarea capacitatii de aparare a Republicii Moldova, intr-un context de securitate tot mai provocator.

Generalul-maior Iancu a subliniat ca Romania ramane angajata in sprijinirea Republicii Moldova, afirmand: „A doua editie a acestei mese rotunde reafirma angajamentul nostru de a sprijini nevoile de aparare ale Republicii Moldova si de a obtine rezultate tangibile impreuna.”

Ministerul Apararii, prin gazduirea acestui eveniment a demonstrat, inca o data, angajamentul comun al Romaniei, SUA si altor parteneri internationali pentru intarirea securitatii regionale, in special in contextul tensiunilor crescande din zona Marii Negre si a conflictelor din vecinatatea estica a NATO.

Activitatile Comandamentului European al SUA in Republica Moldova se concentreaza pe dezvoltarea capacitatii de aparare teritoriala si pe cresterea capacitatii de participare a Moldovei la operatiuni internationale de mentinere a pacii, un obiectiv important pentru securitatea regionala.

author avatar
Redactia iDevice.ro