Activitatea de ULTIM MOMENT a lui Stefan-Radu Oprea cu o Intalnire Importanta pentru Romania

Activitatea ULTIM MOMENT Stefan-Radu Oprea Intalnire Importanta Romania

Stefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, ii anunta pe romanii din intreaga tara despre o activitate foarte importanta derulata in cursul zilei de ieri, dupa ce a avut o intalnire cu reprezentantii DEIK, una dintre cele mai influente organizatii de oameni de afaceri din Turcia, pentru a discuta detaliile Forumului de Afaceri ce va avea loc in cadrul JETCO – Comisia economica mixta Romania-Turcia.

Stefan-Radu Oprea anunta ca acest proiect, inceput in 2019 in colaborare cu fostul ministru al comertului din Turcia, va continua la Bucuresti pe 1 noiembrie 2024, avand in frunte o delegatie guvernamentala condusa de actualul ministru al comertului, Omer Bolat.

In cadrul discutiilor, s-au evidentiat relatiile comerciale puternice dintre cele doua tari, Turcia fiind cel mai important partener comercial extracomunitar al Romaniei. In 2023, volumul schimburilor comerciale dintre Romania si Turcia a atins 10,19 miliarde de dolari, inregistrand o crestere de 8,7% fata de anul precedent.

Stefan-Radu Oprea anunta ca exporturile Romaniei catre Turcia au ajuns la 3,31 miliarde de dolari, cu o crestere de 10,8%, in timp ce importurile au insumat 6,89 miliarde de dolari, cu o crestere de 7,7%. Cu toate acestea, ministrul Oprea a subliniat importanta de a lua in considerare si investitiile turcesti in Romania atunci cand se discuta deficitul balantei comerciale.

In martie 2024, Turcia ocupa locul 14 in clasamentul tarilor de rezidenta ale investitorilor straini in Romania, cu 18.755 de societati cu capital turcesc. Printre marii investitori turci din Romania se numara companii de renume precum FORD Otosan si Beko, care joaca un rol esential in economia romaneasca.

Stefan-Radu Oprea subliniaza deasemenea ca ministerul Economiei a lansat o invitatie catre firmele de consultanta interesate sa participe la definitivarea procedurii de implementare a programului Start-Up Nation Romania, editia 2024. Intalnirea va avea loc miercuri, 18 septembrie, incepand cu ora 09:00, la sediul institutiei din Calea Victoriei nr. 152, Sector 1, Bucuresti.

Firmele de consultanta trebuie sa-si confirme participarea pana pe 13 septembrie, prin email la adresa dezbateri_publice@economie.gov.ro. Doar un singur reprezentant pe companie va putea participa, in functie de capacitatea salii si pe baza unei confirmari oficiale primite de la minister.

Aceasta intalnire va oferi participantilor oportunitatea de a dezbate si de a contribui cu sugestii privind procedura de implementare si grila de punctaj propusa pentru a patra editie a programului Start-Up Nation Romania, care are ca scop sprijinirea antreprenorilor locali in dezvoltarea afacerilor lor.

author avatar
Redactia iDevice.ro