ANM: Codurile Meteorologice de AVERTIZARE de ULTIM MOMENT Oficiale in Romania pe 11 Septembrie 2024

ANM Codurile Meteorologice AVERTIZARE ULTIM MOMENT Oficiale Romania 11 Septembrie 2024

ANM, Administrației Naționale de Meteorologie, a emis codurile meteorologice de avertizare de ultim moment oficiale in Romania pe 11 septembrie 2024, aducand in imediata noastra atentie fenomenele de vreme severa imediata, care ne vor afecta in cursul urmatoarelor ore in toate zonele mentionate mai jos.

ANM a emis codurile de avertizare de tip cod galben, din cauza instabilitatii atmosferice accentuate, iar conform expertilor zonele vizate sunt Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei, unde se vor inregistra averse torentiale, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

ANM spune ca putem astepta cantitati de apa estimate a fi intre 20 si 25 l/mp, iar in unele zone izolate se pot acumula pana la 30-40 l/mp, ceea ce poate conduce la inundatii locale si probleme in trafic. ANM recomanda locuitorilor sa fie atenti la prognozele actualizate si sa evite deplasarile in zonele afectate, acolo unde conditiile meteo vor deveni periculoase.

ANM, pe langa acest Cod Galben, a emis si o Informare Meteorologica valabila pana pe 12 septembrie, ora 10:00. In acest interval, se vor semnala ploi moderate cantitativ in toata tara. In unele regiuni, precipitatiile pot atinge 20-30 l/mp, iar local, cantitatile de apa pot depasi 40-50 l/mp.

Meteorologii atrag atentia ca, in acest interval, ploile vor fi mai intense in special in sud si sud-est, iar fenomenul de acumulare rapida a apei poate crea probleme suplimentare, atat pentru locuintele aflate in zone joase, cat si pentru circulatia rutiera.

Cetatenii sunt sfatuiti sa ia masuri de precautie si sa urmareasca in continuare atentionarile ANM pentru actualizari referitoare la evolutia vremii.

author avatar
Redactia iDevice.ro