Austria Loveste DUR Germania cu Masura de ULTIM MOMENT care Complica Aderarea Romaniei la Schengen

Austria Loveste DUR Germania Masura ULTIM MOMENT Complica Aderarea Romaniei Schengen

Austria aplica o lovitura foarte dura Germaniei, la doar cateva zile dupa ce Berlinul a decis reintroducerea controalelor fizice la toate granitele terestre, iar asta pentru ca Gerhard Karner refuza sa primeasca migrantii pe care germanii nu-I primesc in tara, chiar daca ei au trecut prin teritoriul austriac, ceea ce complica aderarea deplina a Romaniei la Schengen.

Austria refuza sa-I primeasca, motivandu-si decizia prin faptul ca procedurile prin care Germania isi controleaza granitele nu ar permite refuzul de a primi migranti ilegali, iar retrimiterea lor pe teritoriul austriac ar impune ca guvernul de la Viena sa fi primit cereri de azil de la ei si sa ii primeasca inapoi, disputa complicand aderarea deplina a Romaniei la Schengen.

Austria are o reactie foarte surprinzatoare in fata Germaniei, dar cele doua tari s-au contrat si in trecut pe probleme de migratie, insa avand in vedere procesul de aderare deplina a Romaniei la Schengen, disputele de acest gen nu ne fac vreun bine si ar putea complica foarte mult eforturile noastre de aderare mai rapida la Spatiul Schengen.

“Austria nu va accepta persoane care sunt respinse din Germania. Nu există nicio marjă de libertate acolo. Prin urmare, am instruit directorul poliției federale să nu efectueze nicio preluare. Germania are atunci dreptul să-i trimită înapoi pe acești oameni. Nu au fost permise respingeri în cadrul controalelor la frontieră la frontierele interne ale UE.

Germania are dreptul de a trimite oamenii înapoi dacă o altă țară din UE este responsabilă pentru cererea lor de azil. Cu toate acestea, pentru aceasta ar fi necesare o procedură oficială și acordul statului membru afectat. a declarat ministrul de interne al Austriei, Gerhard Karner.”

author avatar
Redactia iDevice.ro