Google Anunta o IMPORTANTA Actualizare pentru Telefoanele Android din Toata Lumea

Google Anunta IMPORTANTA Actualizare Telefoanele Android Toata Lumea

Google a anuntat ca a inceput distribuirea actualizarii lunare de software pentru luna septembrie 2024, acest update foarte important pentru telefoanele Android aducand o serie de schimbari despre care trebuie sa stie foarte multi utilizatori. Aceasta actualizare va fi disponibila pentru toate dispozitivele Pixel compatibile care ruleaza Android 14, dar va sta la baza actualizarilor oferite de Samsung, LG ,si alti producatori.

Google spune ca distributia actualizarii a inceput de astazi, iar procesul va continua in faze pe parcursul saptamanii urmatoare, in functie de operatorul de telefonie mobila si de modelul dispozitivului. Utilizatorii vor primi o notificare atunci cand actualizarea va fi gata pentru dispozitivul lor.

Google recomanda tuturor utilizatorilor sa verifice versiunea Android curenta si sa isi actualizeze sistemul pentru a beneficia de ultimele imbunatatiri de securitate si performanta. Actualizarea din septembrie include, pe langa corectiile obisnuite de securitate, o serie de reparatii pentru vulnerabilitati specifice dispozitivelor Google. Vulnerabilitatile sunt grupate pe componente, fiecare fiind insotita de o descriere a problemei.

Google Anunta o IMPORTANTA Actualizare pentru Telefoanele Android din Toata Lumea

Deasemenea, un tabel de pe website-ul Gogole detaliaza CVE-urile (Common Vulnerabilities and Exposures), tipul de vulnerabilitate, gravitatea acesteia si versiunile Android Open Source Project (AOSP) la care s-au aplicat corectiile. Pentru anumite probleme, Google a inclus linkuri publice catre modificarile care au remediat vulnerabilitatile, precum si ID-urile bug-urilor raportate.

Un aspect important de mentionat este faptul ca aceasta actualizare nu este bazata pe Android 15. Sistemul de operare rulat de Pixel in aceasta actualizare ramane Android 14, aceeasi versiune cu care a fost lansata seria Pixel 9. Aceste dispozitive au fost lansate cu doua luni mai devreme decat planificat, motiv pentru care Android 15 nu este inca disponibil.

Google planuieste sa aduca noua versiune Android 15 pe aceste dispozitive in luna octombrie. Astfel, utilizatorii de Pixel sunt sfatuiti sa isi actualizeze telefoanele pentru a beneficia de cele mai recente imbunatatiri aduse de Google.

author avatar
Redactia iDevice.ro