Platile de ULTIM MOMENT Anuntate de Simona Bucura-Oprescu dupa Masurile Decise de Guvern

Platile ULTIM MOMENT Anuntate Simona Bucura-Oprescu Masurile Decise Guvern

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a anuntat chiar acum cateva ore o noua masura extraordinar de importanta, luata de catre autoritatile administrative centrale ale Romaniei, care vine in sprijinul persoanelor cu dizabilitati din Romania.

Simona Bucura-Oprescu anunta in mod oficial ca in contextul unei preocupari crescute pentru protejarea categoriilor vulnerabile, Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala (ANPIS) a dispus efectuarea platilor pentru beneficiile sociale destinate acestora cu o saptamana mai devreme.

Astfel, vineri, 13 septembrie 2024, conturile bancare ale beneficiarilor vor fi alimentate in avans cu sumele aferente diverselor forme de sprijin prevazute de legislatia actuala. Printre acestea se numara drepturile acordate persoanelor cu dizabilitati in conformitate cu Legea nr. 448/2006.

Simona Bucura-Oprescu spune deasemenea ca printre ele se regasesc si bugetele personale complementare, acordate lunar persoanelor cu dizabilitati; indemnizatia lunara pentru persoanele cu handicap grav si accentuat;
Indemnizatia de insotitor pentru persoanele cu handicap vizual; alocatia lunara de hrana pentru copiii cu handicap de tip HIV/SIDA.

Conform bazei de date ANPIS, la nivel national sunt inregistrati 907.887 de beneficiari ai acestor drepturi, iar pentru luna septembrie 2024, suma totala care va fi virata in conturile acestora este de 571.467.648 lei. Aceasta masura vine ca raspuns la necesitatea de a oferi un sprijin suplimentar persoanelor vulnerabile, asigurandu-se astfel ca acestia au acces la fondurile necesare pentru a-si acoperi nevoile de baza.

Simona Bucura-Oprescu a subliniat ca aceasta initiativa demonstreaza angajamentul Guvernului fata de categoriile vulnerabile si face parte dintr-un efort mai amplu de a imbunatati sistemul de protectie sociala. Totodata, ANPIS a confirmat ca va continua sa depuna eforturi pentru a eficientiza procesul de distribuire a beneficiilor sociale, in special pentru categoriile de populatie care depind in mod esential de aceste fonduri.

Acest pas reprezinta nu doar o solutie pe termen scurt pentru gestionarea provocarilor curente, ci si un semnal ca statul roman isi propune sa consolideze protectia sociala pe termen lung pentru toate persoanele aflate in dificultate.

author avatar
Redactia iDevice.ro