Romania: Masurile Oficiale de ULTIM MOMENT Tintind Austria, Germania, pentru Aderare Deplina la Schengen

Romania Masurile Oficiale ULTIM MOMENT Tintind Austria Germania Aderare Deplina Schengen

Romania incepe sa puna in aplicare o strategie extrem de interesanta, prin intermediul MAI, pentru a-si asigura aderarea deplina la Schengen in anul 2024, deoarece minsitrul MAI, Catalin Predoiu a avut o intalnire cu jurnalisti din Austria si Germania, pentru a le arata de ce tara noastra merita sa fie primita in Spatiul Schengen chiar din cursul anului 2024.

Romania avea sustinerea Germaniei pentru aderarea deplina la Schengen, fara controale la granitele terestre, dar acum pare sa vrea sa puna presiune pe Karl Nehammer si prin intermediul opiniei publice din Austria, jurnalistii straini urmand a prezenta situatia de la granitele tarii noastre, ceea ce ne-ar putea ajuta pentru ridicarea veto-ului austriac.

Romania a spus in repetate randuri ca a reusit sa reduca traficul de migranti la granitele sale, dar este nevoie si de voci din presa care sa sustina ceea ce afirma Guvernul de la Bucuresti, iar strategia MAI ar putea avea succes, tinta principala fiind Austria, nu Germania, pentru ca doar Karl Nehammer se mai opune primirii noastre in totalitate, cat mai repede posibil.

“Discuțiile au constituit o oportunitate pentru partea română de a prezenta o imagine, mai detaliată, asupra principalelor teme de interes prioritar pentru România, cu accent pe problematica Schengen și pe implicarea României în gestionarea efectelor războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

A fost abordată extensiv modalitatea în care România a gestionat prima etapă a aderării la spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, precum și modalitatea de acțiune în perspectiva ridicării controalelor și la frontierele interne terestre. Valorile scăzute ale migrației ilegale, descreșterea continuă, anuală, a acestui fenomen … justifică, încă o dată, legitimitatea ridicării controalelor la frontierele terestre în cursul acestui an.”

author avatar
Redactia iDevice.ro