Vizita de ULTIM MOMENT Facuta de Marcel Bolos si Anuntul Important privind Renault, DACIA

Vizita ULTIM MOMENT Facuta Marcel Bolos Anuntul Important Renault DACIA

Marcel Bolos, ministrul Finantelor, in cadrul unei vizite oficiale la Centrul Tehnic Titu al Grupului Renault, a subliniat importanta sprijinului guvernamental pentru cercetare-dezvoltare, cu accent pe industria auto. Dacia, brandul romanesc cu o istorie de peste 50 de ani, continua sa fie un simbol al fiabilitatii si al designului accesibil, cucerind pietele internationale.

„Este o mandrie sa vezi cum Dacia, un brand cu radacini adanci in Romania, continua sa fie un nume de referinta pe piata auto globala. Fiabilitatea, designul modern si preturile accesibile fac din aceasta marca un exemplu de succes”, a declarat Marcel Bolos.

Marcel Bolos, prin vizita la Centrul Tehnic Titu, a scos in evidenta importanta acestui hub de inovatie pentru industria auto si pentru economia regionala. „Activitatea de aici are un efect multiplicator puternic pentru economia din regiune. Furnizori locali, transportatori, mici producatori, servicii si comert – toate beneficiaza de pe urma dezvoltarii tehnologice de la Titu”, a adaugat Bolos.

In cadrul acestei vizite, ministrul a anuntat si o masura concreta pentru a sustine cercetarea si dezvoltarea in sectorul auto. „Dupa discutii cu ACAROM, CONCORDIA, AHK si CCIFER, am pregatit un act normativ prin care propunem aplicarea deducerii fiscale pentru cheltuielile de cercetare-dezvoltare, incepand cu anul 2024, si pentru companiile care platesc impozitul minim pe cifra de afaceri”, a explicat Bolos.

Ministrul spera ca acest proiect va fi agreat la nivelul coalitiei de guvernare si ca va ajunge in Guvern cat mai repede. „Este un mod prin care ne dovedim un partener veritabil pentru progres”, a subliniat el.

Un exemplu de succes mentionat de Bolos este colaborarea cu Renault, care a beneficiat deja de finantare pentru sapte proiecte de investitii, in valoare totala de peste 2,242 miliarde lei. Aceste investitii au generat 1.478 de noi locuri de munca, iar ajutorul de stat acordat a fost de maximum 644,55 milioane lei.

Prin aceste masuri, Guvernul Romaniei isi propune sa sprijine dezvoltarea industriei auto si sa incurajeze inovarea in cercetare-dezvoltare, consolidand astfel pozitia Romaniei pe piata internationala a automobilelor.

author avatar
Redactia iDevice.ro