Actiunea de ULTIM MOMENT a lui Florin Barbu pentru Fermierii din Romania

Actiunea ULTIM MOMENT Florin Barbu Fermierii Romania

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a participat ieri la o intalnire importanta cu omologii sai din toate statele membre ale Uniunii Europene, in cadrul careia s-au discutat masurile urgente de sprijin pentru fermierii afectati de seceta severa care a lovit majoritatea tarilor europene.

„Sunt la Budapesta, alaturi de colegii ministri ai Agriculturii din toate statele membre ale Uniunii Europene si discutam despre masurile de sprijin pentru fermierii nostri pe care le vom implementa in perioada urmatoare”, a declarat ministrul Florin Barbu. Acesta a subliniat necesitatea accelerarii distribuirii fondurilor europene destinate despagubirilor fermierilor.

„Stiu ca aceste fonduri le sunt necesare fermierilor romani si ma voi lupta ca acestia sa primeasca sprijinul pe care l-am promis”, a adaugat Barbu, referindu-se la provocarile majore cu care se confrunta agricultura din Romania in contextul schimbarilor climatice.

In plus, ministrul a punctat nevoia de a regandi derogarea pentru utilizarea neonicotinoidelor, substante care protejeaza culturile, dar care sunt supuse unor reglementari stricte la nivel european. Totodata, el a solicitat extinderea eligibilitatii cheltuielilor pentru animalele de reproductie, masura ce ar putea sprijini fermierii in diversificarea si consolidarea afacerilor lor.

„Fermierii nostri au nevoie de sprijin real, nu de piedici suplimentare, pentru a continua sa produca suficient”, a subliniat ministrul, reafirmand angajamentul guvernului roman de a reprezenta interesele agricultorilor in forurile internationale.

Florin Barbu a incheiat asigurand fermierii romani ca vor primi tot sprijinul de care au nevoie, intr-o perioada in care provocarile climatice si economice fac din agricultura un sector strategic pentru securitatea alimentara a tarii.

author avatar
Redactia iDevice.ro