ANM: AVERTIZAREA Oficiala Meteorologica de ULTIM MOMENT in Romania pe 12 Septembrie 2024

ANM AVERTIZAREA Oficiala Meteorologica ULTIM MOMENT Romania 12 Septembrie 2024

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis avertizarea oficiala meteorologica de ultim moment in Romania pe 12 septembrie 2024, care vizeaza ploi moderate cantitativ in mare parte din tara. Incepand de miercuri dimineata, precipitatiile vor afecta majoritatea regiunilor, urmand ca in cursul noptii aria acestora sa se restranga spre estul si nord-estul teritoriului.

ANM spune ca se vor inregistra in principal averse, iar cantitatile de apa acumulate in intervale scurte de timp vor atinge local valori de 10-20 l/mp, iar izolat se pot depasi 30-40 l/mp. Aceste ploi ar putea provoca probleme izolate in zonele vizate, mai ales in cazul activitatilor desfasurate in aer liber.

ANM ne aduce in atentie ca meteorologii au subliniat ca avertizarile pot fi actualizate pe masura ce evolutia fenomenelor meteo devine mai clara. In ciuda potentialului de disconfort, specialistii asigura ca astfel de fenomene sunt obisnuite pentru aceasta perioada a anului, insa cetatenii sunt sfatuiti sa fie precauti in desfasurarea activitatilor zilnice, mai ales in zonele unde ploile vor fi mai intense.

Informarile meteorologice, spre deosebire de avertizarile imediate, se emit in cazul in care fenomenele prognozate pot deveni temporar periculoase, dar nu reprezinta o amenintare majora. Daca vor aparea conditii meteo extreme, ANM va emite avertizari imediate, valabile pe o perioada de maximum 6 ore. Centrul National de Prognoza Meteo monitorizeaza constant evolutia situatiei si este pregatit sa furnizeze noi informatii pe masura ce conditiile meteo se modifica.

author avatar
Redactia iDevice.ro