Hotarare de Guvern de ULTIM MOMENT Anuntata de Stefan-Radu Oprea cu Masuri pentru Apararea Romaniei

Hotarare Guvern ULTIM MOMENT Anuntata Stefan-Radu Oprea Masuri Apararea Romaniei

Stefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, a anuntat o noua Hotarare de Guvern foarte importanta pentru Romania, iar asta deoarce o decizie mienita sa reprezinte o miscare semnificativa pentru sprijinirea dezvoltarii economice si a capacitatilor de productie nationale, Guvernul Romaniei va adoptat o hotarare importanta, care vizeaza suplimentarea bugetului ministerului.

Stefan-Radu Oprea, a anuntat ca fondurile vor fi alocate pentru investitii strategice, in special pentru modernizarea si extinderea capacitatilor de productie din industria de aparare. Conform hotararii adoptate, bugetul Ministerului Economiei va fi suplimentat cu suma de 118,422 mii lei, provenita din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului.

Aceste fonduri vor fi directionate catre capitolul “Industria extractiva, prelucratoare si constructii” si vor sustine investitiile agentilor economici cu capital de stat. Stefan-Radu Oprea a subliniat ca aceasta decizie vine intr-un context in care Romania isi intareste capacitatile strategice si investeste in domenii esentiale pentru securitatea si dezvoltarea nationala. “Investitiile in industria de aparare si in infrastructura de productie sunt cruciale pentru asigurarea competitivitatii noastre economice pe termen lung”, a declarat ministrul.

Stefan-Radu Oprea afirma ca fondurile vor fi utilizate pentru initierea procedurilor de expropriere pentru cauza de utilitate publica, in vederea realizarii unor proiecte strategice. Aceste proiecte includ modernizarea, extinderea si reconversia capacitatilor de productie, toate fiind de interes national.

Sumele alocate vor fi gestionate cu strictete, iar Ministerul Economiei, in calitate de ordonator principal de credite, va raspunde de utilizarea lor. Conform hotararii, sumele neutilizate pana la finalul anului 2024 vor fi returnate la Fondul de rezerva bugetara.

Ministrul Finantelor a fost autorizat sa introduca modificarile necesare in structura bugetului de stat pentru a reflecta noile alocari, asigurand astfel implementarea eficienta a acestor masuri.

Stefan-Radu Oprea dezvaluie ca aceasta hotarare vine in sprijinul eforturilor Romaniei de a-si consolida infrastructura economica si de a raspunde nevoilor de dezvoltare pe termen lung.

author avatar
Redactia iDevice.ro