Informarile Importante de ULTIM MOMENT ale Ministrului Apararii privind Ucraina si Razboiul cu Rusia

Informarile Importante ULTIM MOMENT Ministrului Apararii Ucraina Razboiul Rusia

Ministrul Apararii, Angel Tilvar, continua sa duca la indeplinire actiuni menite sa protejeze Romania in plin razboi intre Ucraina si Rusia, astfel ca astazi a anuntat in mod oficial faptul ca a purtat o discutie telefonica cu omologul sau ucrainean, Rustem Umerov, privind situatia de securitate din regiunea Marii Negre, afectata grav de actiunile agresive ale Federatiei Ruse.

Ministrul Apararii a subliniat ca, in urma acestor actiuni, Marea Neagra a devenit un teatru de razboi, nu un spatiu al cooperarii, asa cum ar trebui sa fie. „Romania condamna in cei mai fermi termeni agresiunea neprovocata si ilegala a Rusiei asupra poporului ucrainean, in special atacurile asupra populatiei si infrastructurii civile ucrainene”, a declarat ministrul roman al apararii.

Ministrul Apararii a reiterat sprijinul ferm al Romaniei pentru Ucraina, atat prin instruirea militarilor ucraineni in cadrul Misiunii de Asistenta Militara a Uniunii Europene pentru Ucraina (EUMAM UA), cat si prin operatiunea INTERFLEX condusa de Marea Britanie.

Discutiile au abordat si stadiul proiectelor de asistenta multinationala la care Romania contribuie activ, Tilvar reafirmand angajamentul tarii noastre in sprijinirea Ucrainei. In plus, ministrul roman al apararii a mentionat disponibilitatea Romaniei de a asigura conditiile necesare pentru ca pilotii ucraineni sa inceapa pregatirea practica in cadrul Centrului European de Instruire F-16 de la Fetesti.

Ministrul Apararii spune ca Rustem Umerov a multumit Romaniei pentru sprijinul oferit Ucrainei inca de la debutul razboiului de agresiune al Rusiei. El a apreciat ajutorul umanitar si diplomatic, precum si eforturile Romaniei in facilitarea exporturilor de cereale ucrainene. De asemenea, Umerov a exprimat recunostinta pentru decizia Romaniei de a dona un sistem de aparare aeriana Patriot Ucrainei, subliniind importanta acestei contributii in consolidarea apararii aeriene ucrainene.

In finalul conversatiei, cei doi ministri au convenit sa mentina un dialog constant intre ministerele lor, pentru a asigura un schimb eficient de informatii si o coordonare cat mai buna a actiunilor comune. Romania ramane astfel un partener de incredere pentru Ucraina, contribuind activ la securitatea regionala si la sprijinirea eforturilor de rezistenta in fata agresiunii ruse.

author avatar
Redactia iDevice.ro