X

Olanda: Anunturile INGRIJORATOARE privind Decizia care Ameninta Aderarea Deplina a Romaniei la Schengen

Olanda face o serie de anunturi de ultim moment cu privire la ingrijorarile existente dupa ce Germania a luat hotararea radicala de a impune controale la granitele sale terestre cu toate tarile vecine, facand practic inutila aderarea Romaniei la Schengen cu granitele terestre, dar situatia este foarte complicata, masurile acestea blocand centrul Spatiului Schengen de luni.

Olanda este ingrijorata de faptul ca impunerea controalelor la granitele terestre ar putea afecta serios traficul comercial si ar putea genera ambuteiaje la frontiere, lucru complet adevarat, dar Germania are cu totul alte planuri, iar aderarea deplina a Romaniei la Schengen ar putea fi serios afectata din cauza lor, ceea ce ne pune intr-o situatie complicata.

Olanda nu este nici singura tara care e afectata de acest lucru, dar se bucura de faptul ca acum Germania va bloca traficul de migranti catre teritoriul sau, acelasi lucru intamplandu-se si cu alte state, insa aderarea Romaniei la Schengen poate fi serios blocata de acest pas, asta pe langa presiunea suplimentara resimtita din cauza blocajelor in traficul comercial.

“Având în vedere evoluțiile din Germania, este foarte usor de înțeles că aceștia iau măsuri care sa arate cat de seriosi sunt in realitate in problema migratiei. Dar trebuie să fim atenți la consecințele asupra traficului (comercial) dintre noi și vecinii noștri estici. De aceea este important: cum vor crește controalele ?

Dacă Germania efectuează verificări ale pașapoartelor în mod aleatoriu cu echipe mobile, acest lucru va duce la mai puține neplăceri și blocaje în trafic decât dacă ar exista bariere pe care fiecare mașină ar trebui să le treacă. Asta sperăm să auzim. a declarat ministrul pentru migratie al Olandei, Marjolein Faber.”

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 12, 2024, 9:49 AM 09:49

Disqus Comments Loading...