ANM: AVERTIZARI NOWCASTING Meteorologice Oficiale de ULTIM MOMENT in Romania pe 13 Septembrie 2024

ANM AVERTIZARI NOWCASTING Meteorologice Oficiale ULTIM MOMENT Romania 13 Septembrie 2024

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis avertizari nowcasting meteorologice oficiale de ultim moment in Romania pe 13 septembrie 2024, aducand in atentia romanilor alerte de tip cod galben, care afecteaza tara. Ceata densa va fi prezenta in diverse regiuni, ceea ce creeaza conditii periculoase pentru circulatia rutiera si impune masuri sporite de siguranta.

ANM anunta in mod oficial ca in judetul Constanta localitatile Medgidia, Cernavoda, Murfatlar, Harsova, Mihail Kogalniceanu, Cobadin, Ostrov si altele se confrunta cu ceata densa care reduce vizibilitatea sub 200 de metri si, in unele locuri, chiar sub 50 de metri. Aceasta avertizare este in vigoare intre orele 7:45 si 10:00.

ANM vorbeste inclusiv despre judetele Botosani, Neamt si Vaslui, unde vor fi afectate localitati precum Botosani, Roman, Darabani, Barlad, Zorleni si alte zone sunt afectate de conditii similare de ceata, cu vizibilitate redusa la sub 200 de metri si, izolat, sub 50 de metri. Avertizarea este valabila intre orele 7:10 si 9:00.

Zona de litoral a Constantei a fost deasemenea afectata, deparece  pe litoralul Marii Negre, orase precum Constanta, Navodari, Eforie, Mangalia si alte localitati sunt de asemenea afectate de ceata densa. Avertizarea este valabila de la 6:35 pana la 10:00.

ANM avertizeaza soferii sa conduca cu prudenta sporita in zonele vizate. Este esential sa se adapteze viteza la conditiile de vizibilitate redusa si sa se foloseasca luminile de ceata acolo unde este necesar. Se recomanda mentinerea unei distante adecvate intre vehicule pentru a evita accidentele cauzate de ceata densa.

Deasemenea, autoritatile incurajeaza populatia sa limiteze deplasarile in aceste intervale critice si sa urmareasca actualizarile emise de ANM pentru orice modificari ale avertizarilor.

Situatia meteorologica se va ameliora dupa ora 10:00, cand se asteapta ca ceata sa se disipe in majoritatea zonelor afectate. Totusi, este recomandat sa se urmareasca cu atentie informatiile transmise de autoritati, in cazul unor eventuale prelungiri ale avertizarilor sau modificari ale conditiilor meteo.

author avatar
Redactia iDevice.ro