ANM: Cod Portocaliu de AVERTIZARE Meteorologica NOWCASTING Oficiala de ULTIM MOMENT in Romania pe 13 Septembrie 2024

ANM Cod Portocaliu AVERTIZARE Meteorologica NOWCASTING Oficiala ULTIM MOMENT Romania 13 Septembrie 2024

ANM, Administrația Națională de Meteorologie, a emis codul portocaliu de avertizare meteorologica nowcasting oficiala de ultim moment in Romania pe 13 septembrie 2024,  vizand averse torentiale pentru un numar semnificativ de localitati din judetul Arges.

ANM avertizeaza ca in intervalul mentionat se vor semnala: averse torentiale care vor acumula cantitati de apa intre 20 si 25 de litri pe metru patrat., frecvente descarcari electrice, care pot crea disconfort si pot reprezenta un pericol pentru populatie.

ANM spune ca putem astepta inclusiv intensificari ale vantului, care pot provoca rafale puternice pe alocuri. Este important de mentionat ca in zona avertizata, putem astepta ploaie in cantitati de 25-30 l/mp, ceea ce creste riscul de inundatii locale si alunecari de teren.

Zonele vizate includ: Pitești, Câmpulung, Mioveni, Ștefănești, Topoloveni, Bascov, Călinești, Pietroșani, Albeștii de Argeș, Mihăești, Corbeni, Coșești, Bogați, Lerești, Stâlpeni, Schitu Golești, Corbi, Bradu, Valea Mare Pravăț, Mușătești, Bălilești, Mălureni, Țițești, Mărăcineni, Merișani, Poienarii de Muscel, Moșoaia, Priboieni, Albota, Budeasa, Dârmănești, Căteasca, Micești, Godeni, Berevoești, Aninoasa, Domnești, Vlădești, Bughea de Jos, Dragoslavele, Vulturești, Bughea de Sus, Valea Iașului, Davidești, Brăduleț, Beleți-Negrești, Mioarele, Hârtiești, Dobrești, Nucșoara, Albeștii de Muscel.

ANM spune ca Avertizarile si atentionarile meteorologice se actualizeaza in functie de durata si gravitatea fenomenelor prognozate. Informarile meteorologice se emit atunci cand fenomenele prognozate au potentialul de a deveni temporar periculoase pentru anumite activitati, dar sunt obisnuite pentru perioada respectiva.

Autoritatile locale probabil monitorizeaza indeaproape situatia si ar trebui sa fie pregatite sa intervina in caz de urgente. Romanii care locuiesc in regiunile vizate ar trebui sa fie atenti la orice fel de deplasari pe care intentioneaza sa le faca in cursul urmatoarelor ore.