ANM: Starea Vremii cu o Actualizare Oficiala de ULTIM MOMENT pentru Prognoza Meteo in Romania pe 30 Zile

ANM Starea Vremii Actualizare Oficiala ULTIM MOMENT Prognoza Meteo Romania 30 Zile

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, informeaza despre starea vremii cu o actualizare oficiala de ultim moment pentru prognoza meteo in Romania pe 30 de zile, in baza datelor de la Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durata (ECMWF).

ANM ne aduce in atentie faptul ca acest buletin meteo arata variatii usoare ale temperaturilor si precipitatiilor fata de media perioadei 2004-2023. Aceste prognoze se refera la tendintele generale ale vremii, iar fenomenele extreme, de scurta durata, nu pot fi anticipate cu acest tip de produs.

Saptamana 16 – 23 Septembrie 2024

Temperaturi: Valorile termice vor fi usor mai scazute decat cele normale pentru aceasta perioada in regiunile vestice si sudice ale tarii, in timp ce in restul tarii temperaturile vor fi apropiate de valorile specifice.

Precipitatii: In regiunile extracarpatice se vor inregistra cantitati mai mari de precipitatii decat in mod normal, in timp ce in nord-vestul tarii va fi un deficit pluviometric. Restul regiunilor vor inregistra un regim de precipitatii apropiat de cel normal.

Saptamana 23 – 30 Septembrie 2024

Temperaturi: Valorile termice vor fi, in general, apropiate de mediile climatologice ale perioadei pe intreg teritoriul Romaniei.

Precipitatii: Cantitatile de precipitatii estimate vor fi normale pentru acest interval, in cea mai mare parte a tarii.

Saptamana 30 Septembrie – 7 Octombrie 2024

Temperaturi: Temperatura medie a aerului se va incadra in limitele normale pentru aceasta perioada, fara variatii semnificative in nicio regiune.

Precipitatii: Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval in cea mai mare parte a teritoriului.

Saptamana 7 – 14 Octombrie 2024

Temperaturi: In aceasta saptamana, temperaturile vor fi usor mai ridicate decat cele obisnuite pentru aceasta perioada, la nivel national.

Precipitatii: Cantitatile de precipitatii vor ramane in limitele normale pentru aceasta perioada in toate regiunile tarii.

Aceste estimari ofera o perspectiva generala asupra vremii in urmatoarele patru saptamani, subliniind faptul ca vremea va fi relativ stabila, cu usoare abateri termice si pluviometrice fata de media multianuala.

author avatar
Redactia iDevice.ro