Informarea de ULTIM MOMENT a lui Stefan-Radu Oprea cu Masuri Importante pentru Romania

Informarea ULTIM MOMENT Stefan-Radu Oprea Masuri Importante Romania

Stefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, anunta o actiune foarte importanta pe care a derulat-o pentru Romania, iar asta deoarece oficialul Guvernului dezvaluie ca a avut marti o intrevedere importanta cu reprezentantii Grupului Bosch, in cadrul careia s-au discutat subiecte esentiale pentru viitorul industriei si tranzitia catre o economie verde.

Stefan-Radu Oprea afirma ca la intalnire au participat Steffen Hoffmann, presedintele regional al Bosch pentru Marea Britanie si Irlanda, si Mihai Boldijar, directorul general al Robert Bosch SRL si reprezentant al Grupului Bosch in Romania si Bulgaria.

Un punct central al discutiilor a fost proiectul inovator EuroDrives, care a fost selectat de Comisia Europeana pentru finantare prin IPCEI (Proiecte Importante de Interes Comun European), cu o suma de 34,31 milioane de euro. Acest proiect are potentialul de a juca un rol semnificativ in dezvoltarea industriei automotive din Romania si in adaptarea acesteia la noile tehnologii ecologice.

Stefan-Radu Oprea si reprezentantii Bosch au dezbatut, de asemenea, viitorul hidrogenului ca resursa energetica, o solutie din ce in ce mai importanta in contextul reducerii emisiilor de carbon. Romania, cu un climat investitional favorabil si acces strategic pe piata europeana, poate deveni un pionier in adoptarea acestor noi tehnologii.

Energia verde deja prezenta in tara noastra poate fi completata eficient prin solutii de stocare a carbonului, ceea ce reprezinta o oportunitate deosebita pentru investitori. Un alt subiect abordat in cadrul intalnirii a fost ingrijorarea tot mai mare a companiilor europene in legatura cu costurile ridicate ale energiei si cu noile solutii tehnologice

Stefan-Radu Oprea spune ca aceste aspecte au un impact direct asupra competitivitatii, motiv pentru care ministrul Economiei a subliniat necesitatea definirii unei pozitii de tara clare, impreuna cu asociatiile reprezentative ale industriei, pentru a sustine in mod eficient proiectele inovatoare la Bruxelles.

Reprezentantii Bosch au apreciat deschiderea la dialog a ministrului Oprea si au salutat sprijinul constant al guvernului roman pentru consolidarea relatiilor cu industria automotive. Stefan-Radu Oprea a subliniat importanta mentinerii unui dialog constant cu ACAROM (Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania) pentru a reprezenta cat mai bine interesele Romaniei in fata forurilor europene.

Prin aceste discutii, Romania isi reafirma pozitia de jucator important in industria automotive si in adoptarea noilor tehnologii verzi, oferind un cadru favorabil pentru investitii in energie curata si sustenabila.

author avatar
Redactia iDevice.ro