Informarile de ULTIM MOMENT ale Armatei Romane privind Misiunile Derulate de Soldatii Romani

Informarile ULTIM MOMENT Armatei Romane Misiunile Derulate Soldatii Romani

Armata Romana a publicat o serie de noi informari oficiale de ultim moment, cu privire la misiunile derulate de catre soldatii Romani in ultima perioada, iar asta pentru ca intre 9 – 11 septembrie, in cazarma Regimentului 317 ISR „Vlădeasa” din Cluj-Napoca, a avut loc etapa pe Divizia 4 Infanterie „Gemina” a secventei de instruire intitulata „Cea mai buna grupa de cercetare”.

Armata Romana transmite oficial ca evenimentul a reunit loturi din diferite unitati militare, inclusiv Regimentul 317 ISR „Vlădeasa”, Brigada 81 Mecanizata „General Grigore Bălan”, Brigada 15 Mecanizata „Podu Înalt” si Brigada 61 Vanatori de Munte „General Virgil Bădulescu”.

Aceasta secventa de instruire a testat atat aptitudinile fizice, cat si cele psihice ale militarilor. Printre probe s-au numarat deplasarea rapida, aruncarea grenadelor de mana la distanta si precizie, tragerea cu armamentul usor de infanterie, cercetarea unui obiectiv, supravietuirea si utilizarea posturilor de observare.

Armata Romana transmite ca dupa o serie de incercari dificile, cea mai buna grupa de cercetare din acest an a apartinut Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”, gazdele competitiei. Pe podium, locul al doilea a fost ocupat de Brigada 81 Mecanizata, iar locul al treilea de Brigada 15 Mecanizata.

Pe 12 septembrie 2024, la sediul Centrului 85 Comunicații Aero și Informatica, s-a desfasurat o convocare de specialitate a structurilor de Politie Militara, condusa de maiorul Emil Androne, seful Biroului de Politie Militara din Statul Major al Fortelor Aeriene (SMFA).

Armata Romana spune ca la eveniment a participat si generalul-maior Leonard-Gabriel Baraboi, seful Statului Major al Fortelor Aeriene, alaturi de reprezentanti ai Serviciului de Politie Militara din cadrul Statului Major al Apararii si ai Curtii Militare de Apel Bucuresti. Participanții au fost instruiti in utilizarea echipamentelor de detectie a consumului de alcool si droguri, precum si in implementarea unui sistem de control pentru monitorizarea activitatii militarilor din serviciul interior.

In perioada 9-13 septembrie, garnizoana Bistrita gazduieste Competitia „Soldatul/Subofiterul Anului”, etapa pe Divizia 4 Infanterie „Gemina”. Evenimentul are drept scop identificarea, recompensarea si promovarea celor mai bine pregatiti maistri militari, subofiteri si soldati profesionisti.

Armata Romana confirma ca pe durata competitiei, participantii sunt testati la tragerea cu armamentul de infanterie, educatie fizica militara, limba engleza, si trebuie sa se prezinte in fata comisiei de evaluare. De asemenea, sunt supusi unor probe teoretice si practice in diverse domenii, cum ar fi apararea C.B.R.N., geniu, comunicatii si topografie.

Aceste activitati reflecta dedicarea Armatei Romane pentru perfectionarea continua a personalului si mentinerea unui nivel ridicat de pregatire profesionala.

author avatar
Redactia iDevice.ro