Procedura de ULTIM MOMENT Anuntata de Ministrul Educatiei pentru Invatamantul din Romania in 2024 – 2025

Procedura ULTIM MOMENT Anuntata Ministrul Educatiei Invatamantul Romania 2024 - 2025

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a anuntat in mod oficial o decizie extrem de importanta pentru elevii din Romania, ea fiind luata in urma unor consultari avute zilele acestea, astfel ca de acum calendarele olimpiadelor scolare vor fi publicate mai devreme, raspunzand astfel solicitarilor venite din partea parintilor si profesorilor.

Ministrul Educatiei, in cadrul unei intalniri cu directorii de scoli din judetul Bihor, a subliniat importanta unei planificari eficiente pentru desfasurarea activitatilor de inceput de an scolar. “Am apreciat mult feedbackul primit si preocuparea pentru ca activitatile specifice inceputului de an scolar sa se deruleze in conditii bune. Vom asigura predictibilitate prin publicarea timpurie a calendarelor olimpiadelor”, a declarat Ministrul Educatiei.

Ministrul Educatiei a participat alaturi de Asociatia OvidiuRO la lansarea “Planului de incurajare a lecturii”, care propune activitati menite sa stimuleze interesul copiilor pentru citit. Ministrul a incurajat directorii si profesorii sa depaseasca metodele traditionale si sa combine lectura cu artele si stiintele, oferindu-le copiilor oportunitatea de a descoperi bogatia textului scris.

“Fiecare carte citita creste sansele copiilor nostri sa reuseasca la scoala si in societate. Este nevoie de colaborare si consecventa la nivelul creselor, gradinitelor si scolilor pentru a atinge acest ideal”, a subliniat Deca. Elevii din scolile comunei Gugesti, judetul Vrancea, beneficiaza de noi investitii menite sa modernizeze procesul educational:

Ministrul Educatiei vorbeste despre: un laborator de informatica dotat cu calculatoare, tabla interactiva si sistem de sunet; sali de clasa echipate cu table interactive, laptopuri, imprimante multifunctionale si camere pentru videoconferinte; laborator de stiinte modern cu mobilier si echipamente digitale; dotari noi pentru salile de sport si cabinetele de asistenta psihopedagogica.

“Prin aceste investitii pregatim elevii pentru viitorul digital”, a declarat ministrul, evidentiind importanta adaptarii sistemului educational la cerintele erei tehnologice. Ligia Deca si-a exprimat gratitudinea fata de cadrele didactice pentru deschiderea si implicarea lor, urandu-le un an scolar plin de succese: “Va multumesc pentru deschidere si va raman alaturi! Sa aveti un an scolar bun!”

author avatar
Redactia iDevice.ro