Schengen: Raportul de ULTIM MOMENT al FRONTEX Impotriva Germaniei, Ajutand Aderarea Deplina a Romaniei

Schengen Raportul ULTIM MOMENT FRONTEX Impotriva Germaniei, Ajutand Aderarea Deplina Romaniei

Schengen trece printr-un test de foc inainte de aderarea deplina a Romaniei si cu granitele terestre, iar asta pentru ca un raport oficial publicat de catre FRONTEX chiar azi, arata ca argumentele Germaniei pentru suspendarea acordului si impunerea controalelor la granitele sale, nu are vreo justificare chiar atat de reala, bazata pe migratie ilegala.

Schengen este supus unei presiuni constante din partea migratiei ilegale, insa FRONTEX spune ca in primele 8 luni din 2024, numarul de treceri ilegale la granitele UE a scazut cu 39% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ceea ce reprezinta o diferenta uriasa si poate contribui la grabirea aderarii depline a Romaniei, poate chiar in 2024, asa cum ni se tot promite.

Schengen este aproape complet inutil in momentul de fata, pentru ca Germania, o tara din centrul multor rute europene, are controale la granitele sale, deci aderarea deplina ar Romaniei nu ar aduce beneficiile care ar fi normale pentru integrarea in acest sistem, insa anuntul FRONTEX ne arata ca nu totul este chiar asa cum pare la o prima vedere.

“Numărul trecerilor neregulate de frontieră în Uniunea Europeană a scăzut cu 39%, la 139 847 în primele opt luni ale acestui an, potrivit datelor preliminare colectate de Frontex. Cele mai mari scăderi ale trecerilor neregulate ale frontierei au fost din nou înregistrate în Balcanii de Vest și Rute mediteraneene centrale, cu 77%, respectiv 64%.

Mediterana Centrală a înregistrat o scădere de 64% (a/a) a trecerilor neregulate ale frontierei. Balcanii de Vest au continuat să înregistreze, de asemenea, o scădere puternică de -77%. Frontiera terestră de est și ruta Africii de Vest au înregistrat cele mai mari creșteri de 193%, respectiv 123%. Primele trei naționalități din acest an: Siria, Mali, Afganistan.”

author avatar
Redactia iDevice.ro