Suedia: Hotararea Oficiala de ULTIM MOMENT cu Masuri Radicale ce Ajuta Aderarea Romaniei la Schengen

Suedia Hotararea Oficiala ULTIM MOMENT Masuri Radicale Ajuta Aderarea Romaniei Schengen

Suedia planuieste sa puna in aplicare un plan extrem de ambitios, care poate fi de mare ajutor pentru aderarea deplina a Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca noul sau ministru al migratiei, Johan Forssell, vrea sa le dea migrantilor pana la 30.000 de euro pentru a parasi tara si a se intoarce in tarile de origine, desigur fara drept de a reveni.

Suedia spera ca acest plan sa-I incurajeze pe cei care nu si-au construit viata dorita in tara, sa aleaga sa se intoarca in tara natala, dar cu fonduri suficiente pentru a-si reface viata, sau a porni o afacere, planul putand contribui la reducerea numarului de migranti, dar ar putea ajuta si aderarea deplina a Romaniei la Schengen in cursul anului urmator.

Suedia nu e singura tara care ofera un beneficiu atat de mare pentru migrantii care vor sa plece voluntar in tarile din care provin, Danemarca avand deja in aplicare o procedura similara, astfel ca in final ramane doar ca oamenii sa aleaga daca vor sa profite de sistem, iar daca asta va ajuta aderarea deplina a Romaniei la Schengen, vestile sunt cu atat mai bune.

“Ne aflăm în mijlocul unei schimbări de paradigmă în politica noastră de migrație. Important este acum că nu ne întoarcem la politica anterioară, care punea Suedia într-o situație foarte dificilă. Mulți oameni au fost afectați de asta.

Este clar că este o problemă importantă pentru Suedia și pentru acest guvern. Oamenii care au venit în Suedia s-ar putea să nu simtă că viața a ieșit așa cum și-au imaginat, că tânjesc să se întoarcă în țara lor natală, dar nu au finanțele sau alte mijloace pentru a face acest lucru.”

author avatar
Redactia iDevice.ro