2 Informari ale lui Nicusor Dan cu Masuri de ULTIM MOMENT Luate pentru Bucuresti

2 Informari Nicusor Dan Masuri ULTIM MOMENT Luate Bucuresti

Nicusor Dan, primarul General al Bucurestiului, transmite 2 anunturi importante despre care romanii trebuie sa stie, iar asta pentru ca aduce in atentie lucrarile de reabilitare a liniei 5 de tramvai din Bucuresti progreseaza intr-un ritm accelerat.

Nicusor Dan subliniaza ca s-a turnat asfalt intre sinele de tramvai pe mai multe tronsoane cheie: intre Bulevardul Stefan cel Mare si strada Doamna Oltea, de la intersectia strazii Barbu Vacarescu cu Bulevardul Lacul Tei pana la intersectia cu strada Comandor Eugen Botez, precum si de la Pasajul Baneasa pana la intersectia cu strada Siriului.

“Se lucreaza in continuare la montarea traverselor si a sinei, precum si la amplasarea ultimilor stalpi metalici de iluminat. Suntem dedicati finalizarii acestui proiect important pentru infrastructura Capitalei”, a declarat primarul Nicusor Dan.

Nicusor Dan sustine si ca reabilitarea liniei 5 se intinde pe o lungime de aproximativ 4,3 kilometri, pe strazile Barbu Vacarescu si Capitan Aviator Alexandru Serbanescu, intre Soseaua Stefan cel Mare si Pasajul Baneasa. Acest proiect are ca termen de finalizare luna februarie 2025 si reprezinta o investitie majora in modernizarea transportului public bucurestean.

“Linia 5 este una dintre cele mai lungi si importante rute de tramvai din Bucuresti, legand centrul orasului de zona de nord a Capitalei. Modernizarea acestei linii va imbunatati semnificativ mobilitatea urbana si va reduce timpul de calatorie pentru mii de locuitori”, a subliniat Nicusor Dan.

In paralel cu aceste lucrari, se desfasoara si modernizarea liniilor de tramvai de pe strada Nicolae Teclu, pe portiunea de acces in depoul Titan. Acesta este cel de-al doilea santier din cadrul planului de reabilitare a 50 de kilometri de infrastructura de tramvai din Capitala, un proiect ambitios care vizeaza cresterea eficientei si sigurantei transportului public.

Nicusor Dan dezvaluie si ca in acest weekend, proiectul “Strazi deschise, Bucuresti – Promenada urbana” se extinde in sectorul 5, oferind locuitorilor oportunitati de recreere si divertisment. Strada Novaci, intre strada Sergent Major Nedeleanu Ion si strada Mihail Sebastian, va fi transformata intr-o zona pietonala dedicata relaxarii si distractiei.

Pe parcursul celor doua zile, vizitatorii se vor bucura de o varietate de activitati: spectacole de teatru interactive, demonstratii captivante de dans, concerte live si ateliere creative pentru toate varstele. Evenimentul are ca scop revitalizarea spatiilor urbane si incurajarea comunitatii sa redescopere orasul intr-un mod diferit.

Nicusor Dan dezvaluie si ca pe Calea Victoriei vor avea loc show-uri impresionante de acrobatie, spectacole de animatie stradala si numeroase alte activitati menite sa atraga publicul de toate varstele. “Invitam bucurestenii sa participe la aceste evenimente si sa se bucure de un weekend plin de energie si culoare”, a adaugat Nicusor Dan.

author avatar
Redactia iDevice.ro