ANM: Alerta NOWCASTING Meteorologica COD ROSU pentru Romania in 14 Septembrie 2024

ANM Alerta NOWCASTING Meteorologica COD ROSU Romania 14 Septembrie 2024

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis o alerta nowcasting meteorologica de tip cod rosu pentru Romania in 14 septembrie 2024,  pentru mai multe localitati din judetele Galati si Vaslui. Alerta vine dupa ce si in cursul noptii au avut loc fenomene de vreme severa extrema, provocand inundatii.

ANM spune ca zonele vizate de acest cod rosu de vreme severa sunt:

  • Judetul Galati: Beresti-Meria, Balabanesti;
  • Judetul Vaslui: Zorleni, Murgeni, Banca, Vinderei, Rosiesi, Hoceni, Epureni, Albesti, Costesti, Malusteni, Bogdanesti, Suletea, Vutcani, Gagesti, Viisoara, Dodesti, Fruntiseni.

ANM transmite ca or avea loc averse care, prin acumulare, vor depasi cantitati de 20…25 l/mp. In ultimele ore, in zonele avertizate s-au inregistrat cantitati de precipitatii de peste 60 l/mp, ceea ce poate conduce la inundatii locale si alunecari de teren.

ANM ne recomanda cu tarie sa evitam deplasarile in zonele afectate pe durata avertizarii. Fiti atenti la eventualele acumulari de apa pe carosabil si in zonele joase. Respectati instructiunile autoritatilor locale si ale serviciilor de urgenta.

Avertizarile meteorologice sunt actualizate in functie de evolutia fenomenelor prognozate. Va rugam sa ramaneti informati prin intermediul canalelor oficiale.

author avatar
Redactia iDevice.ro