ANM: Coduri cu Avertizari Meteorologice Oficiale de ULTIM MOMENT Vizand Romania pe 14 Septembrie 2024

ANM Coduri Avertizari Meteorologice Oficiale ULTIM MOMENT Vizand Romania 14 Septembrie 2024

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis coduri cu avertizari meteorologice oficiale de ultim moment vizand Romania pe 14 septembrie 2024, aducandu-ne in atentie fenomene de instabilitate atmosferica si ploi abundente in numeroase zone ale tarii.

ANM spune ca astazi regiunile Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, Moldova, precum si nordul Olteniei si al Munteniei vor fi afectate de averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului, cu rafale ce pot atinge 55-65 km/h. Cantitatile de apa pot ajunge la 20-25 l/mp, iar local pot depasi 40-50 l/mp.

Meteorologii ANM avertizeaza ca astfel de fenomene se pot manifesta si in alte zone ale tarii pe parcursul zilei de vineri, insa pe arii mai restranse, deci desi nu va aflati in vruena dintre zonele mentionate aici, va puteti astepta sa resimtiti aceste tipuri de manifestari meteorologice.

ANM transmite ca tot astazi, in judetele Buzau, Vrancea, Galati, Vaslui, Bacau, Neamt, Iasi, Botosani si Suceava se afla sub avertizare de cod portocaliu. Aici sunt asteptate averse torentiale care pot cumula 40-60 l/mp, iar izolat cantitatile de apa pot depasi 70-80 l/mp.

Autoritatile recomanda populatiei sa ia masuri de precautie si sa urmareasca actualizarile meteo, avand in vedere riscul crescut de inundatii locale si alunecari de teren in zonele afectate.

author avatar
Redactia iDevice.ro