Olanda: Demersurile Oficiale de ULTIM MOMENT Vizand Aderarea Deplina a Romaniei la Schengen

Olanda Demersurile Oficiale ULTIM MOMENT Vizand Aderarea Deplina Romaniei Schengen

Olanda a anuntat in mod oficial, prin ambasadorul de la Bucuresti, faptul ca in momentul de fata va continua procesul de cooperare pentru aderarea deplina a Romaniei la Schengen, Willemijn van Haaften apreciind progresele pe care tara noastra le-a facut pentru protejarea frontierelor, dar si cooperarea dintre autoritatile celor doua tari.

Olanda vrea ca aceasta cooperare sa continue, in special in domeniul politienesc, pentru ca aderarea deplina a Romaniei la Schengen sa aiba loc in cursul anului 2024, asa cum ne dorim cu totii, dar nu trebuie sa uitam ca si Bulgaria este legata de aderarea noastra, deci conteaza extrem de mult si ce fac vecinii de la sud pentru indeplinirea obiectivului.

Olanda are un nou guvern si un nou parlament, iar ambasadorul la Bucuresti a anuntat ca acestora le vor fi transmise informatii cu privire la progresul inregistrat de noi si eforturile depuse pentru securizarea frontierelor, astfel incat aderarea deplina a Romaniei la Schengen sa devina realitate, insa ramane de vazut daca vom vedea asta in 2024.

“România a demonstrat că securizează frontierele europene la un nivel înalt, aplică toate regulile și legislația Schengen, folosește toate sistemele europene, eliberează vize Schengen, nu a înregistrat nicio sincopă de la momentul eliminării controalelor la frontierele aeriene și maritime.

Ambasadoarea Regatului Țărilor de Jos la București, doamna Willemijn van Haaften, a transmis aprecierile sale pentru demersurile susținute ale autorităților române pentru îndeplinirea acestui important obiectiv de țară și pentru eforturile în menținerea unui climat de securitate pentru cetățenii europeni. … a menționat că va transmite la Haga toate precizările și nuanțele expuse de ministrul de Interne, inclusiv disponibilitatea de a continua discuțiile cu Guvernul olandez în noua formulă instalată după alegeri.”

author avatar
Redactia iDevice.ro