Ungaria: Amenintarile FARA PRECEDENT ale Comisiei Europene si Pericolul pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Ungaria Amenintarile FARA PRECEDENT Comisiei Europene Pericolul Aderarea Romaniei Schengen

Ungaria este tinta unor amenintari fara precedent facute de catre Comisia Europeana dupa sfidarile lui Viktor Orban si a guvernului de la Budapesta, toti anuntand ca ar putea trimite autobuze cu migranti la Bruxelles, deoarece nu-I mai vor pe teritoriul lor, aceasta situatie tensionata punand in pericol aderarea deplina a Romaniei la Schengen.

Ungaria duce o lupta dura acum cu Comisia Europeana din cauza unei amenzi de 200 de milioane de euro impuse de CJUE din cauza nerepspectarii legislatiei privind migrantia, cerand in paralel si miliarde de euro pentru acoperirea costurilor cu protejarea granitelor, amenintarile fiind totusi contrare procesului de aderare deplina a Romaniei la Schengen.

Ungaria se opune cu toata forta cerintelor Comisiei Europene pentru respectarea unor prevederi privind migratia in UE, iar decizia Germaniei de a impune controale la toate granitele a aruncat mai multe paie pe foc, toata aceasta situatie riscand sa blocheze aderarea deplina a Romaniei la Schengen, asa ca e greu de spus cum s-ar putea rezolva totul bine si pentru noi.

“Este inacceptabil. Această acțiune, dacă ar fi realizată, ar încălca în mod clar legislația UE, dar și ar încălca în mod clar principiul cooperării sincere și loiale, dar și al încrederii reciproce. În plus, va submina și securitatea spațiului Schengen în ansamblu. Suntem, de asemenea, pregătiți să ne folosim toate puterile prevăzute de tratat pentru a ne asigura că legislația UE este respectată.

Dar cel mai eficient pas ar fi cu siguranță ca alte țări membre să oprească autobuzele prin reintroducerea controalelor la frontieră. Călătorind, autobuzele ar trebui să traverseze fie Franța, fie Germania și, eventual, alte țări UE, Austria, Croația, Slovenia, Slovacia sau Republica Cehă.”

author avatar
Redactia iDevice.ro