ANM: ATENTIONARE Meteorologica Oficiala de ULTIM MOMENT in Romania pe 15 Septembrie 2024

ANM ATENTIONARE Meteorologica Oficiala ULTIM MOMENT Romania 15 Septembrie 2024

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a comunicat o atentionare meteorologica oficiala de ultim moment in Romania pe 15 septembrie 2024, care aduce in atentie un cod galben valabil pentru regiunile Banat, sudul Crisanai si sud-vestul Transilvaniei.

ANM spune ca acest cod galben de atentionare meteorologica are in centru ploile insemnate cantitativ, cu acumulari semnificative de apa. Conform ANM, cantitatile de precipitatii vor ajunge la 20-25 litri pe metru patrat, iar in unele zone izolate, valorile pot depasi 30 litri pe metru patrat.

ANM avertizeaza ca aceste precipitatii abundente pot genera probleme locale, precum acumulari de apa in zonele joase si pe cursurile de apa mici, creand un risc ridicat de inundatii.

Populatia este sfatuita sa fie atenta la posibilele actualizari ale acestei atentionari, ANM avertizand ca situatia se poate schimba rapid in functie de evolutia fenomenelor. Avertizarile si atentionarile meteorologice sunt actualizate in functie de durata si intensitatea acestora.

ANM emite informari meteorologice atunci cand fenomenele atmosferice prognozate au un potential temporar periculos pentru anumite activitati, insa sunt obisnuite pentru perioada respectiva a anului. In cazul fenomenelor periculoase imediate, avertizarile sunt emise pentru o perioada de maxim 6 ore.

Separat de avertizarile ANM, este important sa fiti atenti inclusiv la cele emise de catre INHGA, care explica si in ce bazine hidrografice pot exista alerte de inundatii, problemele fiind extrem de mari in toata tara.

author avatar
Redactia iDevice.ro