ANM: Cod Meteorologic de ALERTA NOWCASTING Oficiala pe 15 Septembrie 2024 in Romania

ANM Cod Meteorologic ALERTA NOWCASTING Oficiala 15 Septembrie 2024 Romania

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a publicat un nou cod meteorologic de alerta nowcasting oficiala pe 15 septembrie 2024 in Romania, din cauza unui cod galben care va afecta mai multe pentru mai multe zone din judetul Botosani, conform expertilor meteorologi.

ANM ne avertizeaza despre faptul ca ne putem astepta sa vedem ceata densa, care va determina o reducere semnificativa a vizibilitatii, local sub 200 metri si izolat sub 50 metri, deci trebuie sa fim foarte atenti la deplasarile pe care intentionam sa le facem in aceasta perioada.

ANM spune ca zone afectate inclus: Hudesti, Cotusca, Suharau, Radauti-Prut, Ibanesti, Cristinesti, Hiliseu-Horia, Paltinis, Pomarla, Darabani, Viisoara, Concesti.

ANM avertizeaza ca aceste fenomene meteorologice pot afecta circulatia rutiera si alte activitati, in special in zonele mentionate. Se recomanda soferilor sa circule cu prudenta si sa adapteze viteza la conditiile de trafic, avand in vedere ca vizibilitatea va fi foarte redusa in anumite locuri.

Avertizarile de fenomene periculoase imediate sunt emise pentru o perioada de maxim 6 ore si se actualizeaza in functie de evolutia si gravitatea fenomenelor prognozate. Informarile meteorologice sunt publicate cand fenomenele pot deveni temporar periculoase, desi sunt obisnuite pentru sezon.

Ramaneti informati si urmariti actualizarile meteo pentru a va proteja pe dumneavoastra si pe cei din jur!

author avatar
Redactia iDevice.ro