Franta: Anunt Oficial de ULTIM MOMENT privind Aderarea Deplina a Romaniei la Schengen, dupa Masurile Germaniei

Franta Anunt Oficial ULTIM MOMENT Aderarea Deplina Romaniei Schengen Masurile Germaniei

Franta, unul dintre principalii parteneri ai Romaniei la nivel international, a anuntat prin ambasadorul sau faptul ca ramane in continuare unul dintre principalii sustinatori ai aderarii Romaniei la Schengen in totalitate, iar asta multumita si progreselor pe care tara noastra le-a facut in ultimii ani de zile, pentru a-si indeplini procesul.

Franta spune ca aderarea deplina a Romaniei la Schengen ar trebui sa aiba loc, deoarece tara noastra a indeplinit toate conditiile pentru a face parte din spatiul de libera circulatie, chiar daca acum Karl Nehammer nu este de acord cu acest lucru, insa pana acum nu stim cat de eficient a fost ajutorul sau pentru facilitarea aderarii totale.

Franta a avut un rol mai discret in tot acest proces, spre deosebire de alte tari care au facut si lobby public pentru aderarea deplina a Romaniei la Schengen, insa orice fel de ajutor este binevenit in momentul de fata, mai ales ca Austria lui Karl Nehammer se incapataneaza sa continue sa blocheze aderarea noastra, iar Germania le da motive tot mai bune sa o faca.

“Ministrul Afacerilor Interne a insistat asupra performantelor MAI în scăderea migrației ilegale la cote minime istorice, confirmat și de barometrul Schengen, precum și de importanța susținerii puternice de către partenerii strategici, între care Franța ocupă un loc privilegiat, a aderării României la Spațiul Schengen cu frontiera terestră cât mai rapid.

Ambasadorul Republicii Franceze la București, domnul Nicolas Warnery, a transmis aprecierile sale pentru eforturile importante depuse de autoritățile române în vederea finalizării dosarului Schengen, acestea fiind într-adevăr impresionante. În ceea ce privește sprijinul Republicii Franceze, acesta rămâne unul neschimbat. În opinia partenerului de cooperare, România trebuie să fie stat membru Schengen cu drepturi depline.”

author avatar
Redactia iDevice.ro