Masuri de ULTIM MOMENT ale Ministrului Energiei din Cauza Inundatiilor din Romania

Masuri ULTIM MOMENT Ministrului Energiei Cauza Inundatiilor Romania

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anuntat ca, in urma situatiei dificile create de inundatiile din zona Galati, a convocat pentru maine dimineata un Comandament Energetic de urgenta.

La aceasta intalnire vor participa toti actorii implicati in rezolvarea problemelor cauzate de inundatii, in special in ceea ce priveste alimentarea cu energie electrica a localitatilor afectate. Burduja a precizat ca vor reveni cu informatii suplimentare pe masura ce situatia evolueaza.

Intre timp, echipele de interventie au reusit sa realimenteze cu energie electrica localitatile Cuza Voda, Slobozia Conachi, Cuca si Plevna. „Multumesc colegilor mei pentru mobilizare!”, a adaugat ministrul, subliniind eforturile considerabile depuse pentru refacerea infrastructurii energetice in conditii foarte dificile.

Operatorul de distributie a energiei electrice DEER – Muntenia Nord a mobilizat toate echipele sale in zona Galati, acolo unde inundatiile au afectat grav liniile electrice. In ultimele ore, echipele de interventie au reusit sa reconecteze patru posturi de transformare, insa inca exista 24.089 de utilizatori care nu sunt alimentati cu energie electrica, o cifra in usoara scadere fata de situatia anterioara.

„Interventiile se desfasoara in conditii extrem de dificile, iar mai multe linii de inalta tensiune au fost scoase din functiune la solicitarea autoritatilor pentru a proteja populatia. In prezent, 13 linii de alimentare de 20kV sunt indisponibile”, a declarat ministrul.

In cursul zilei, Ministerul Energiei s-a coordonat cu Ministerul Afacerilor Interne si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), care au pus la dispozitie un utilaj special – o autoutilitara 8×8 relocata din Braila – pentru a facilita accesul rapid al echipelor de interventie in zona Pechea, una dintre cele mai afectate localitati.

Sebastian Burduja a exprimat recunostinta sa pentru sprijinul prompt oferit de autoritati si a precizat ca echipele de interventie lucreaza intens pentru ca un numar semnificativ de gospodarii sa fie reconectate la retea in cursul noptii si zilei urmatoare.

„Suntem alaturi de toti cei care trec prin aceste momente grele si facem toate eforturile posibile pentru a rezolva problemele din teren in cel mai scurt timp. Multumesc tuturor lucratorilor din sistemul energetic care continua sa isi faca datoria cu profesionalism!”, a mai spus Burduja.

Localitatile afectate includ, printre altele: Bujoru (partial), Baneasa, Moscu, Lunca Jorasti, Cuza Voda, Slobozia Conachi, Beresti, Plevna, Pechea, Cuca, si multe altele. Situatia este una critica, insa echipele sunt mobilizate pentru a aduce situatia la normal cat mai curand posibil.

author avatar
Redactia iDevice.ro