X

Misiunile Armatei Romane cu Ajutorul de ULTIM MOMENT in Romania din Cauza Inundatiilor

Armata Romana a publicat o serie de informatii importante cu privire la misiunile pe care soldatii romani le-au desfasurat in ultima perioada, iar asta deoarece militarii care fac parte din fortele armate romane au fost implicati in multiple activitati de instruire si interventie, demonstrand profesionalism si dedicare in slujba cetatenilor.

Armata Romana transmite in mod oficial faptul ca intre 1 si 8 septembrie, scafandrii de mare adancime din cadrul Centrului de Scafandri, alaturi de colegii lor din ISU Dambovita si ISU Prahova, au efectuat antrenamente in lacul de acumulare Bolboci din judetul Dambovita. Aceste exercitii au avut ca scop perfectionarea abilitatilor tehnice in medii dificile si la adancimi mari, precum si aplicarea procedurilor specifice pentru scufundari la altitudine.

Armata Romana spune ca participarea la aceste activitati a permis militarilor sa se familiarizeze cu particularitatile lacurilor de acumulare din zonele montane. In perioada 9-14 septembrie, militarii din Batalionul 811 Infanterie “Dej” au desfasurat antrenamente specifice operatiunilor militare in mediul urban si au executat trageri individuale cu armamentul de infanterie la Centrul National de Instruire Intrunita “Getica”.

Scopul acestor activitati a fost exersarea procedurilor, tehnicilor si tacticilor necesare pentru indeplinirea misiunilor in zone urbane, contribuind astfel la cresterea nivelului de pregatire al trupelor.

Armata Romania subliniaza si ca, in ultimele 24 de ore, doua detasamente echipate cu barci de salvare si camioane au intervenit in judetul Galati pentru a sprijini populatia afectata de inundatii. In localitatea Slobozia Conachi, la solicitarea Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Brigada 10 Geniu din Braila a actionat cu militari, barci cu motor si echipamente specifice de salvare.

Un alt detasament format din militari ai Brigazii 10 Geniu si Regimentului 528 ISR “Vlad Tepes” a intervenit cu zece barci si camioane in localitatea Pechea. Ministerul Apararii Nationale a raspuns prompt si la solicitarea Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale, asigurand transportul cu zece camioane si opt trailere al unor materiale din depozitele din Bucuresti si Bacau catre zonele afectate din judetul Galati.

Armata Romana spune deasemenea ca au fost puse la dispozitie doua macarale de mare tonaj pentru operatiunile de incarcare si descarcare. Toate unitatile militare din judetele Galati si Braila sunt in stare de alerta si pregatite sa intervina cu echipamente si personal specializat pentru evacuare si salvare, in colaborare cu autoritatile centrale si locale responsabile de gestionarea situatiilor de urgenta.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 15, 2024, 1:02 PM 13:02

Disqus Comments Loading...