X

Promisiunea Ministrului Educatiei cu Masuri de ULTIM MOMENT la care PNL s-a Angajat Oficial

Ministrul Educatiei, a anuntat in mod oficial astazi o realizare extrem de importanta pentr elevii din toata Romania, iar asta pentru ca in cadrul Consiliului National al Partidului National Liberal (PNL) desfasurat recent, Ligia Deca a evidentiat importanta sigurantei cetateanului, a familiilor si a comunitatilor locale.

Ministrul Educatiei a anuntat adoptarea unei rezolutii prin care PNL se angajeaza sa transforme siguranta copiilor, tinerilor si femeilor intr-o prioritate fundamentala a programului de guvernare pentru perioada 2024-2028 si a mandatului prezidential 2024-2029.

Ligia Deca, alaturi de colegii sai din ministerele de Justitie si Afaceri Interne, a subliniat o serie de masuri esentiale care vor fi implementate pentru a asigura un mediu sigur in institutiile de invatamant si in societate: organizarea de programe educative in scoli pentru a creste constientizarea asupra sigurantei rutiere in randul elevilor.

Intensificarea eforturilor pentru protejarea copiilor in mediul digital, prin informare si instrumente de securitate cibernetica; promovarea unui ghid destinat tinerilor si organizarea de cursuri de formare pentru persoanele responsabile de gestionarea cazurilor de violenta, agresiune sau hartuire; monitorizarea implementarii Planului National de Combatere a Violentei Scolare si promovarea programelor de educatie juridica pentru tineri.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea si despre extinderea si sustinerea financiara a programelor menite sa previna si sa combata consumul de droguri in randul elevilor, precum programul „Impreuna prindem curaj”; incurajarea cooperarii dintre profesori, elevi, parinti, structurile de siguranta scolara si centrele anti-drog pentru a asigura un mediu educational sigur si incluziv, fiind deasemenea in atentie.

Dotarea generalizata a scolilor cu sisteme de supraveghere audio-video functionale, utilizate strict pentru asigurarea sigurantei elevilor, este importanta, dar si crearea cadrului legal necesar pentru colaborarea cu organizatiile non-guvernamentale in vederea prevenirii si combaterii violentei si consumului de substante interzise in mediul scolar si universitar.

Ministrul Educatiei si-a exprimat deasemenea sustinerea pentru candidatura presedintelui PNL, Nicolae Ionel Ciuca, la alegerile prezidentiale din 2024. Ligia Deca considera ca, sub conducerea acestuia, eforturile pentru construirea unei societati sigure si prospere vor continua si se vor intensifica.

“PNL este partidul care a promovat politici publice solide pentru siguranta cetatenilor. Prin masurile deja aplicate in domeniul educatiei, facem progrese semnificative pentru a garanta ca fiecare copil, tanar si profesor din Romania poate trai intr-o societate sigura”, a declarat Ligia Deca.

Aceasta a incheiat urandu-i succes lui Nicolae Ionel Ciuca in cursa prezidentiala, subliniind importanta continuitatii in eforturile de consolidare a sigurantei nationale si a bunastarii cetatenilor.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 15, 2024, 9:15 PM 21:15

Disqus Comments Loading...