Reactia Ministerul Sanatatii de ULTIM MOMENT din Cauza Problemelor Majore din Romania

Reactia Ministerul Sanatatii ULTIM MOMENT Cauza Problemelor Majore Romania

Ministerul Sanatatii, sub conducerea ministrului Alexandru Rafila, anunta o masura de reactie la o problema urgenta care afecteaza multi romani si a activat o celula de criza in urma inundatiilor severe care au afectat judetele Galati si Vaslui. Aceasta masura a fost luata pentru a asigura asistenta medicala urgenta populatiei din zonele afectate.

Ministerul Sanatatii anunta in colaborare cu secretarii de stat Adriana Pistol si Alexandru Rogobete, importanta unei interventii rapide si coordonate. „Suntem in legatura permanenta cu autoritatile locale si Directiile de Sanatate Publica din Galati si Vaslui, pentru a ne asigura ca vaccinurile antitetanice si impotriva hepatitei A ajung in zonele afectate, in special pentru copiii din aceste localitati,” a declarat ministrul Alexandru Rafila.

Deasemenea, Spitalul Judetean de Urgenta „Sf. Apostol Andrei” din Galati a pus la dispozitie paturi in sectia de terapie intensiva (ATI), fiind pregatit sa primeasca pacienti care necesita ingrijiri medicale de urgenta. In caz de necesitate, pacientii vor fi transportati la alte unitati medicale.

Ministerul Sanatatii aduce in atentie un incident semnificativ a fost raportat, unde o ambulanta aflata in misiune a fost surprinsa de ape, insa echipajul a reusit sa se puna in siguranta. Pana la acest moment, inundatiile au dus la pierderea a patru vieti omenesti in judetul Galati, conform raportarilor autoritatilor locale.

Ministerul Sanatatii a emis si un set de recomandari generale pentru utilizarea apei in zonele afectate de inundatii. Populatia este sfatuita sa consume apa fiarta si racita, iar in cazurile in care fierberea nu este posibila, dezinfectia chimica cu clor este recomandata pentru eliminarea bacteriilor si virusurilor.

In zonele rurale unde apa nu este considerata potabila, locuitorii sunt sfatuiti sa foloseasca doar apa imbuteliata sau furnizata de autoritati. De asemenea, este important sa se evite contaminarea apei in timpul depozitarii acesteia.

Autoritatile au oferit si cateva sfaturi practice pentru a preveni imbolnavirea prin consumul de alimente. Printre acestea se numara spalarea regulata a mainilor si a ustensilelor de bucatarie, utilizarea apei clorinate pentru prepararea hranei si pastrarea alimentelor la temperaturi sigure. Alimentele neprocesate trebuie tinute separat de cele gatite, iar mancarea trebuie preparata corespunzator din punct de vedere termic.

„Vom continua sa facem informari in functie de evolutia situatiei si sa luam toate masurile necesare pentru a proteja sanatatea populatiei din zonele afectate,” a concluzionat ministrul Rafila.

Ministerul Sanatatii confirma ca inundatiile au adus provocari majore, insa autoritatile raman mobilizate pentru a asigura siguranta cetatenilor si a minimiza efectele negative ale acestui dezastru natural.

author avatar
Redactia iDevice.ro