X

2 Informari ale Ministrului Apararii de Ultim Moment cu Misiunile Soldatilor Romani, Decizia SUA

Ministrul Apararii, Angel Tîlvăr, a publicat 2 informari importante de ultim moment, despre care trebuie sa stie romanii din toata tara, spunand initial ca zeci de militari din Brigada 10 Geniu din Braila intervin in zona localitatii Slobozia Conachi, la solicitarea ISU Galati.

Ministrul Apararii spune ca acestia actioneaza cu barci cu motor, camioane si alte echipamente specifice de salvare pentru a ajuta populatia afectata de inundatii. “Vom fi prezenti unde va fi nevoie, cat va fi nevoie, pentru salvarea vietilor cetatenilor aflati in pericol. Fortele MApN vor interveni in cel mai scurt timp, acolo unde vor fi solicitari si in alte judete unde sunt posibile situatii similare, ca urmare a ploilor abundente. Nu vor fi necesare aprobari speciale; comandantii si sefii structurilor din teritoriu vor raspunde neintarziat la solicitarile autoritatilor care coordoneaza actiunile de salvare”, a declarat Angel Tîlvăr.

Ministrul Apararii transmite deasemenea, batalioanele 300 si 284 din Galati au pregatit detasamente insumand 100 de militari, gata oricand sa intervina la solicitarea comitetelor locale si judetene pentru situatii de urgenta.

Ministrul Apararii a salutat deasemenea si notificarea Congresului SUA cu privire la vanzarea catre Romania a 32 de avioane F-35. Faza I a programului de inzestrare presupune achizitia acestor aeronave de ultima generatie, precum si motoare, suport logistic initial, servicii de instruire, simulatoare de zbor si munitii aer-aer si sol-sol, pentru o valoare estimata de 6,5 miliarde USD. Programul de achizitie include si un pachet de cooperare industriala.

“Sistemele de rachete Patriot si HIMARS, transportoarele blindate Piranha V, aeronavele multirol F-16, bateriile de coasta NSM si, de acum, aeronavele de generatia a V-a F-35, asigura tarii noastre o pozitie intarita din punct de vedere strategic in regiune. Actionam ca pilon de stabilitate al NATO si ne asiguram ancore puternice de interoperabilitate cu aliatii nostri”, a subliniat Angel Tîlvăr.

In contextul securitatii nationale, Parteneriatul Strategic cu Statele Unite reprezinta un pilon important pentru Romania. “Solidaritatea Americii cu Romania, dovedita prin prezenta substantiala cu trupe pe teritoriul tarii noastre, contribuie esential la consolidarea apararii flancului estic aliat in regiunea Marii Negre si la descurajarea agresiunilor”, a adaugat Angel Tilvar.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 16, 2024, 12:37 PM 12:37

Disqus Comments Loading...