Actul de Guvern al Simonei Bucura-Oprescu si Masurile de ULTIM MOMENT cu Decizii Oficiale in Romania

Actul Guvern Simonei Bucura-Oprescu Masurile ULTIM MOMENT Decizii Oficiale Romania

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a anuntat un nou act al Guvernului Romaniei, din care face parte, pentru ca se pregateste de  emiterea unui nou ordin privind majorarea valorii tichetelor de cresa pentru semestrul II al anului 2024. Astfel, incepand cu luna octombrie 2024, valoarea nominala a tichetului de cresa va fi de 660 lei, in crestere cu 20 de lei fata de semestrul anterior.

Simona Bucura-Oprescu spune ca aceasta modificare vine in conformitate cu Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, care prevede indexarea semestriala a valorii nominale a tichetelor de cresa cu indicele inflatiei comunicat de Institutul National de Statistica. Indicele inflatiei realizat in perioada ianuarie 2019 – iulie 2024 este de 145,84%, aplicat la valoarea initiala de 450 lei stabilita la intrarea in vigoare a legii.

“Valoarea nominală a tichetului de creșă se stabilește pe baza indicelui inflației, cu perioadă de referință luna ianuarie 2019, luna în care Legea nr. 165/2018,a intrat în vigoare. Semestrul este constituit din 6 luni calendaristice întregi, începând cu luna februarie 2019.”, mentioneaza ordinul pregatit de Simona Bucura-Oprescu.

Simona Bucura-Oprescu subliniaza ca in baza calculelor efectuate, valoarea nominala indexata a tichetului de cresa a rezultat a fi 656,28 lei. Potrivit prevederilor legale, aceasta suma a fost rotunjita din 10 in 10, ajungand astfel la 660 lei. Noua valoare se va aplica nu doar pentru semestrul II al anului 2024, ci si pentru primele doua luni ale semestrului I din 2025, respectiv februarie si martie.

Legea nr. 165/2018, intrata in vigoare la 1 ianuarie 2019, reglementeaza modul de acordare a biletelor de valoare, inclusiv a tichetelor de cresa. Acestea sunt destinate acoperirii partiale a cheltuielilor cu ingrijirea copiilor prescolari si sunt emise pe suport hartie sau electronic.

Simona Bucura-Oprescu ii incurajeaza angajatorii sa acorde aceste beneficii salariatilor, subliniind importanta sustinerii echilibrului intre viata profesionala si cea personala. “Investitia in educatia timpurie este fundamentala pentru viitorul societatii noastre. Prin aceste masuri, ne dorim sa usuram povara financiara a parintilor si sa contribuim la dezvoltarea armonioasa a copiilor”, a adaugat ministrul.

Pentru informatii suplimentare privind acordarea si utilizarea tichetelor de cresa, cei interesati sunt invitati sa consulte prevederile Legii nr. 165/2018 si ale Hotararii Guvernului nr. 1045/2018.

author avatar
Redactia iDevice.ro