ANM: ATENTIONARE Oficiala de ULTIM MOMENT NOWCASTING pentru Romania pe 16 Septembrie 2024

ANM ATENTIONARE Oficiala ULTIM MOMENT NOWCASTING Romania 16 Septembrie 2024

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis o atentionare de ultim moment nowcasting pentru Romania pe 16 Septembrie 2024, meteorologii aducandu-ne in imediata atentie un cod galben de fenomene meteo de vreme severa, care vizeaza judetul Botosani.

ANM anunta romanii ca avertizarea este valabila incepand cu ora 10:00 si se asteapta sa aduca ploi semnificative in aceasta regiune. ANM subliniaza precipitatiile vor acumula local cantitati cuprinse intre 25 si 35 litri pe metru patrat. Aceste conditii meteorologice pot genera disconfort si pot afecta activitatile de zi cu zi din judet.

Meteorologii ANM mentioneaza ca avertizarile si atentionarile sunt actualizate constant, in functie de evolutia fenomenelor atmosferice. In cazul fenomenelor periculoase imediate, precum furtuni puternice sau ploi torentiale, avertizarile sunt emise pentru o perioada de maxim 6 ore.

Este important ca locuitorii din zonele vizate sa fie atenti la evolutia conditiilor meteorologice si sa urmeze recomandarile autoritatilor pentru a evita orice situatie de risc. De asemenea, ANM subliniaza ca aceste fenomene, desi pot deveni temporar periculoase, sunt comune pentru aceasta perioada a anului.

Emitentul acestei avertizari este Centrul National de Prognoza Meteo, care continua sa monitorizeze cu atentie evolutia conditiilor meteo din judetul Botosani si din restul tarii.

author avatar
Redactia iDevice.ro