ANM: AVERTIZARILE Oficiale Meteorologice de ULTIM MOMENT pe 16 Septembrie 2024 in Romania

ANM AVERTIZARILE Oficiale Meteorologice ULTIM MOMENT 16 Septembrie 2024 Romania

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis avertizarile oficiale meteorologice de ultim moment pe 16 septembrie 2024 in Romania, una dintre ele vizand un cod galben si cealalta un cod portocaliu pentru ploi insemnate cantitativ si averse torentiale.

ANM spune ca principalele regiuni vizate catre aceste doua coduri meteorologice, valabile pentru ziua de astazi, includ nordul si estul Moldovei, Banatul, Crisana, sud-vestul Transilvaniei, zona de munte a Olteniei, nordul Dobrogei si Delta Dunarii.

ANM, in judetele Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Vaslui si Galati se asteapta ploi semnificative, cu cantitati de apa cuprinse intre 20 si 25 l/mp, iar in unele zone izolate acestea pot depasi 40 l/mp. De asemenea, in Banat, Crisana, sud-vestul Transilvaniei, in zona montana a Olteniei si in nordul Dobrogei, ploile vor continua, cantitatile de apa acumulandu-se pana la 15-20 l/mp.

ANM, pentru Delta Dunarii, a emis un cod portocaliu de averse torentiale. In aceasta zona, se prognozeaza precipitatii abundente, cu cantitati de apa estimate intre 40 si 60 l/mp, deci trebuie sa fim foarte prudenti in deplasarile pe care le facem.

Meteorologii avertizeaza ca ploile pot fi insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului. Populatia din zonele afectate este sfatuita sa ia masuri de precautie, sa evite deplasarile inutile si sa se asigure ca sistemele de drenaj functioneaza corespunzator pentru a preveni eventualele inundatii locale.

Autoritatile locale sunt in alerta si pregatite sa intervina in caz de situatii de urgenta. Cetatenii sunt rugati sa se informeze din surse oficiale si sa urmareasca actualizarile meteo pentru a fi la curent cu evolutia vremii.

author avatar
Redactia iDevice.ro