Germania: 2 Masuri Oficiale de Ultim Moment Ajutand Aderarea Deplina a Romaniei la Schengen

Germania 2 Masuri Oficiale Ultim Moment Ajutand Aderarea Deplina Romaniei Schengen

Germania a anuntat in mod oficial 2 masuri importante de ultim moment, dupa decizia de a introduce controale la granitele sale terestre incepand cu ziua de astazi, iar asta pentru ca ministrul de interne, Nancy Faeser, a decis sa incheie doua acorduri care ar putea ajuta major aderarea deplina a Romaniei la Schengen.

Germania a incheiat acorduri cu Kenya si Uzbekistan pentru a repatria migrantii care nu au drept de sedere in tara, o problema pe care germanii incearca rapid sa o rezolve, dar care ar putea convinge alti migranti sa nu intre ilegal in tara, ceea ce ar ajuta serios aderarea deplina a Romaniei la Schengen, poate mai rapid decat credeam.

Germania face acesti pasi foarte importanti, in timp ce incearca deasemenea sa si faca loc migrantilor care pot acoperi golurile de piata muncii, guvernul de la Berlin dorind sa aduca in tara si oameni calificati din punct de vedere profesional, iar toate aceste masuri pot ajuta major aderarea deplina a Romaniei la Schengen in 2024/2025.

“Suntem foarte încântați de acordul de migrație cu Kenya pe care l-am putut încheia acum. Dorim să impunem în mod constant întoarcerea persoanelor fără dreptul de a rămâne – aceasta este o componentă importantă în limitarea migrației ilegale. Am făcut acorduri bune pentru asta. Pe de altă parte, dorim să atragem muncitori calificați, de care avem nevoie urgentă în multe domenii ale economiei noastre

Aplicarea efectivă a returnării persoanelor fără dreptul de a rămâne în Germania este importantă pentru a limita migrația ilegală. Pe de altă parte, oferim oportunități pentru lucrătorii calificați din Uzbekistan pe piața noastră de muncă și pentru formare și educație ulterioară în Germania.”

author avatar
Redactia iDevice.ro