X

Informarea Ministrului Energiei cu Masurile de URGENTA, Luate din Cauza Inundatiilor

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anuntat finalizarea comandamentului energetic de urgenta, concentrat pe situatia critica din Galati cauzata de inundatii. Acesta a confirmat ca reteaua de transport a energiei electrice functioneaza normal, la fel si segmentul de transport si distributie a gazelor naturale.

Ministrul Energiei sustine ca statia de transformare Pechea, care alimenteaza trei linii de medie tensiune, a fost complet inundata si este nefunctionala. Autoritatile au gasit solutii pentru ca aceste linii sa fie preluate in conditii de siguranta de statiile de transformare adiacente. Pana in prezent, au fost identificati sapte stalpi rupti—trei de medie tensiune si patru de joasa tensiune—care vor fi inlocuiti cat mai rapid posibil.

Echipele de interventie se concentreaza initial pe reteaua de medie tensiune, urmand ca apoi sa repuna in functiune liniile de joasa tensiune si sa intervina punctual la fiecare locuinta afectata. Datorita eforturilor sustinute ale tehnicienilor, numarul utilizatorilor fara energie electrica a scazut la 18.415.

Echipele Electrica Distributie (DEER – Muntenia Nord) au lucrat pana tarziu in noapte si au revenit pe teren de la primele ore ale diminetii. Operatorul de distributie a mobilizat 32 de echipe, cu posibilitatea de a aduce personal suplimentar din alte regiuni, in functie de necesitati. Principala provocare ramane accesul la liniile afectate, intervenindu-se cu doua autospeciale 8×8, una de la Electrica si alta pusa la dispozitie de IGSU.

Prioritatea autoritatilor este realimentarea a cel putin 80% dintre utilizatori pana la sfarsitul zilei. Ministrul Burduja a solicitat operatorului de distributie sa mentina mobilizarea la capacitate maxima si sa efectueze toate reparatiile in conditii de siguranta. “Echipele de tehnicieni lucreaza sub presiune, ore in sir, in apa si noroi. Prioritatea zero ramane protejarea vietilor oamenilor—atat a locuitorilor, cat si a echipelor de interventie”, a subliniat ministrul.

Sebastian Burduja a multumit tuturor celor implicati pentru devotamentul si profesionalismul de care dau dovada si a asigurat populatia ca va fi tinuta la curent cu evolutia situatiei.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 16, 2024, 12:25 AM 00:25

Disqus Comments Loading...