X

iOS 18 Aduce de Azi Posibilitatea de a Instala Aplicatii din Afara App Store

iOS 18 va fi lansat azi, 16 septembrie 2024,, iar utilizatorii din Uniunea Europeana se vor bucura de o schimbare foarte importanta de la Apple, pentru ca avea acces la noi optiuni pentru descarcarea aplicatiilor. Apple a revizuit recent regulile de distributie a aplicatiilor pentru a include iOS 18 in procesul de Notarizare, deschizand calea pentru distributia alternativa a aplicatiilor.

Acest pas semnificativ permite utilizatorilor sa descarce aplicatii in iOS 18 nu doar din App Store, ci si prin alte mijloace de distributie. Aceasta schimbare vine in urma unui anunt facut in cursul lunii mai. Dezvoltatorii care au acceptat o serie de modificari anuntate atunci, vor putea distribui aplicatii pentru iOS 18, beneficiind astfel de o rata mai mica a comisionului App Store.

O alta noutate importanta este posibilitatea utilizarii browserelor diferite in aplicatiile iOS 18. Aceasta deschide usi pentru dezvoltatorii care doresc sa ofere experiente de navigare diferite de cele oferite de Safari.

Rapoartele cu analize de instalare a aplicatiilor din App Store Connect, care pot fi utilizate cu calculatorul de taxe al Apple, vor include acum si iOS 18. Aceasta actualizare le ofera dezvoltatorilor o imagine mai clara asupra performantei aplicatiilor lor si asupra costurilor asociate.

Aceste schimbari reflecta eforturile continue ale Apple de a se adapta la reglementarile UE si de a oferi utilizatorilor si dezvoltatorilor mai multa flexibilitate si optiuni.

This post was last modified on sept. 16, 2024, 12:58 AM 00:58

Disqus Comments Loading...