ANM: 3 ALERTE Meteorologice NOWCASTING Oficiale de ULTIM MOMENT in Romania pe 17 Septembrie 2024

ANM 3 ALERTE Meteorologice NOWCASTING Oficiale ULTIM MOMENT Romania 17 Septembrie 2024

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, transmite 3 alerte meteorologice nowcasting oficiale de ultim moment in Romania pe 17 septembrie 2024, aducand in atentie mai multe coduri galbene pentru judetele Braila, Galati si Tulcea, din cauza unor fenomene meteorologice periculoase asteptate in urmatoarele ore.

ANM spune ca in aceasta dupa-amiaza in localitatile Vadeni, Maxineni, Romanu, Silistea si Scortaru Nou din judetul Braila, precum si in Galati, Piscu, Independenta, Vanatori, Branistea, Schela, Smardan si Sendreni din judetul Galati, se vor semnala averse ce pot cumula intre 15 si 25 l/mp. De asemenea, sunt asteptate descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

ANm afirm deasemenea ca in judetul Tulcea, localitatile Macin, Isaccea, Jijila, Greci, Niculitel, Luncavita, Somova, Carcaliu, Frecatei, Vacareni, Hamcearca, Grindu, Smardan si I.C. Bratianu sunt sub atentionare de Cod Galben. Aici se anticipeaza averse torentiale cu acumulatii de 15-25 l/mp, grindina, descarcari electrice si intensificari ale vantului.

Meteorologii ANM au emis deasemenea o alta atentionare este in vigoare pentru judetul Galati, incluzand localitatile Pechea, Matca, Cudalbi, Targu Bujor, Corod si multe altele. Se vor semnala ploi temporare, iar cantitatile de apa pot ajunge local la 20-30 l/mp.

Autoritatile recomanda cetatenilor sa fie vigilenti si sa evite deplasarile in zonele afectate pe durata manifestarii fenomenelor meteo periculoase. Este indicat sa se asigure obiectele care pot fi luate de vant si sa se adaposteasca in locuinte sau spatii sigure. Pentru informatii actualizate, urmariti comunicarile oficiale ale ANM si ale autoritatilor locale.

author avatar
Redactia iDevice.ro