X

Decizia Guvernului Confirmata de Simona Bucura-Oprescu cu Masurile URGENTE Adoptate pentru Romani

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, anunta oficial caGuvernul Romaniei a aprobat o masura de urgenta, extrem de necesara in momentul de fata, deoarece a fost aprobata alocarea sumei de 100 de milioane de lei ca ajutor de urgenta pentru aproximativ 6.500 de familii si persoane singure afectate de recentele inundatii, alunecari de teren si furtuni care au lovit tara.

Simona Bucura-Oprescu spune ca fiecare familie si persoana singura din localitatile afectate va primi un sprijin financiar de 10.000 de lei. De asemenea, familiile care au suferit pierderi de vieti omenesti vor beneficia de un supliment de 10.000 de lei pentru fiecare victima.

“Prin acordarea acestor ajutoare, Guvernul intervine rapid pentru a sustine persoanele afectate de calamitatile naturale din ultimele zile. Am stabilit un mecanism de plata fara anchete sociale, astfel incat fondurile sa ajunga cat mai repede la cei care au nevoie”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.

Simona Bucura-Oprescu subliniaza ca ajutoarele vor fi aprobate nominal prin nota semnata de ministru, iar sumele individuale vor fi stabilite pe baza listelor intocmite de agentiile pentru plati si inspectie sociala din judetele afectate, in colaborare cu prefecturile si primariile locale.

Finantarea va fi asigurata din bugetul Ministerului Muncii, suplimentat din Fondul de rezerva bugetara al Guvernului. Aceasta masura subliniaza angajamentul autoritatilor de a oferi sprijin prompt celor afectati de fenomenele meteorologice extreme.

Simona Bucura-Oprescu confirma ca sprijinul financiar are ca scop facilitarea refacerii locuintelor si recuperarea bunurilor pierdute. “Este esential sa fim alaturi de cei care au suferit in urma acestor dezastre naturale. Prin urgentarea procesului de acordare a ajutoarelor, ne asiguram ca sprijinul ajunge acolo unde este cel mai necesar”, a adaugat ministrul.

Prin aceasta masura, Guvernul Romaniei isi reafirma angajamentul de a reactiona prompt in situatii de criza si de a sustine comunitatile afectate, contribuind la reconstructia si stabilitatea acestora.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 17, 2024, 9:24 AM 09:24

Disqus Comments Loading...