Eforturile de ULTIM MOMENT Anuntate de Ministrul Educatiei dupa o Vizita Importanta in Romania

Eforturile ULTIM MOMENT Anuntate Ministrul Educatiei Vizita Importanta Romania

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a facut o serie de declaratii foarte importante, in contextul problemelor cu care se confrunta Romania in momentul de fata, dupa a vizitat judetul Galati, unde a fost martora eforturilor impresionante ale comunitatii pentru a reabilita institutiile de invatamant afectate de inundatiile recente.

Ministrul Educatiei subliniaza implicarea atat a autoritatilor, cat si a localnicilor, in actiunile de sprijin. „Ma intorc de la Galati cu cea mai pretioasa dovada ca oamenii pot readuce la viata locuri pe care natura le-a distrus”, a afirmat Ligia Deca, emotionata de mobilizarea comunitatii.

Vizita sa a inclus opriri in mai multe scoli afectate, printre care si Scoala Gimnaziala „Prof. Emil Panaitescu” din Cudalbi. Aici, ministrul a fost impresionat de eforturile conjugate ale profesorilor si parintilor, care s-au implicat activ in curatarea si reabilitarea spatiului. „M-a impresionat mobilizarea oamenilor, mai cu seama ca aceasta mobilizare inseamna sansa copiilor de a reveni la scoala mai repede”, a subliniat Ligia Deca.

Ministrul Educatiei spune ca vizita sa a inceput la Slobozia Conachi, la Scoala Gimnaziala Nr. 1, unde sunt depozitate produsele trimise de Guvern pentru a-i sprijini pe cei afectati de inundatii. Acolo sunt cazati si o parte dintre localnicii care au fost nevoiti sa-si paraseasca locuintele. Ulterior, Deca a vizitat gradinite si scoli din comunele Pechea, Costache Negri si Cudalbi, toate grav afectate de furia naturii.

Ministerul Educatiei realizeaza in prezent o centralizare a nevoilor institutiilor de invatamant din zonele afectate, pentru a se asigura ca sprijinul ajunge eficient acolo unde este nevoie. „Pe baza necesarului, Ministerul Educatiei se va asigura ca tot ceea ce este necesar pentru reluarea procesului scolar va ajunge acolo unde este atata nevoie”, a declarat ministrul.

Ministrul Educatiei a accentuat ca eforturile pentru reluarea scolii sunt continue, mentionand sustinerea pentru organizarea cursurilor in format online sau hibrid, acolo unde este necesar. Sprijinul vine atat din partea statului, cat si din partea sectorului privat, iar oficialul a tinut sa le multumeasca tuturor celor implicati in acest proces vital.

„Vreau sa stiti ca vom face tot posibilul pentru ca scoala sa reinceapa cat mai curand”, a conchis Ligia Deca, adresand un apel la solidaritate si implicare, pentru a asigura un viitor mai sigur si mai stabil pentru copiii din zonele afectate de inundatii.

Vizita ministrului Ligia Deca in judetul Galati a evidentiat nu doar gravitatea situatiei create de inundatii, ci si puterea comunitatii de a se mobiliza rapid si eficient pentru a readuce la normal viata scolara, demonstrand solidaritate si dorinta de a face o schimbare pozitiva.

author avatar
Redactia iDevice.ro